El sineuer Josué Guasch i el llosetí Pedro Victory ens fan reflexionar sobre la llibertat d’expressió a través de Lorca

Aquest cap de setmana els versos de Federico García Lorca prenen l’escenari del Teatre Mar i Terra de Palma. Els dies 23, 24 i 25, ‘Lorca, que te quiero, Lorca’, obra sobre la llibertat d’expressió dirigida i interpretada per Josué Guasch -Teatrix- i Pedro Victory -Teatre Visceral-, ens farà reflexionar sobre si han canviat les coses o no després de 80 anys de la mort del poeta granadí.

L’obra va ser representada a Barcelona durant el mes de juny, i ara s’està en negociació per ser representada a Madrid. Per altra banda, també s’han demanat els drets per poder-la representar a Costa Rica.

Lorca, que te quiero, Lorca’ fa un paral·lelisme entre els darrers dies del poeta granadí i un activista empresonat després de ser detingut en els aldarulls posteriors a una manifestació, i que troba consol en els versos del poeta –versos que li recita el psicòleg de la presó–. La peça és de màxima actualitat, segons els actors, per la situació política en la que ens trobem ara mateix. Tot i això, Guasch remarca que, encara que l’obra està adaptada a l’actualitat, “no podem oblidar que és una peça sobre Lorca”. El poeta granadí va ser assassinat després de la revolta militar de la Guerra Civil espanyola, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. josuè guasch

    no us la perdeu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: