Aprovat el Pressupost municipal per al 2019

Ple extraordinari per a l’aprovació del Pressupost

Aquest dilluns s’ha celebrat un Ple extraordinari per a l’aprovació del Pressupost per al 2019. El pressupost ascendeix a 2.825.023,18 € i suposa una disminució de 123.793,18 € respecte al del 2018.

Aquesta disminució del pressupost es deu, sobretot, a una minva prevista en la recaptació de l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) de naturalesa urbana. El motiu és que el 2018 es va pressupostar els efectes de la regularització cadastral que molts immobles de Sineu varen suportar i que enguany ja no correspon.

Una altra dada destacable és que ja s’ha amortitzat l’únic préstec que l’Ajuntament tenia subscrit. L’Ajuntament de Sineu no té cap deute públic.

Pel que fa al capítol d’inversions, aquest es centra en les vies i els espais públics. Es preveu la urbanització de la plaça de s’Alou (105.873 €) i fer accessibles les voravies del carrer Bernadí Font i Quetglas, del carrer Santa Margalida i del carrer Llevant (105.600 €). Aquests projectes són finançats pel Consell de Mallorca. També es preveu una inversió de 10.400 € a la Quartera d’Alt per a instal·lar-hi un sistema d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Reconeixent que un dels punts febles és la neteja del poble, es preveu la contractació d’una empresa de neteja per a reforçar la brigada municipal en aquesta tasca. La partida pressupostària és de 22.385 €. Aquest punt ha estat criticat pel Partit Popular que troba que amb una bona planificació de la feina de la brigada municipal no caldria contractar una empresa externa.

Es tornaran abonar 200.000 € als propietaris dels terrenys del CEIP Rodamilans com a compensació per l’incompliment de l’Acord urbanístic de l’anterior equip de govern.

Excepte l’esmena del PP en la partida de la neteja de les vies públiques, no hi ha hagut debat (Sineu s’ho Mereix no ha fet cap intervenció) i s’ha aprovat el Pressupost amb el vot a favor dels 6 membres de l’equip de govern i l’abstenció del Partit Popular i de Sineu s’ho Mereix.

El Ple ha durat 11 minuts de rellotge.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: