Tornen els ‘picats’ de glosa a Can Font, amb Mateu Xurí i Maribel Servera

Els nous propietaris de Can Font volen, amb el temps, tornar posar de moda els combats de glosa que tant èxit tengueren fa uns anys en el celler.

Els combats de glosat varen ser habituals al Celler Can Font anys enrere, especialment els anys 2010, 2011, 2012 i 2013. Els arxiconeguts Mateu Mates Xurí i Maribel Servera, i diversos altres mallorquins com Antònia Nicolau Pipiu, Macià Ferrer Infermer, Pere Joan Munar Pomer i Llorenç Cloquell, compartiren glosades amb els menorquins Joanet Moll, Esteve Barceló Verderol i Xavi Triai (els menorquins sempre acompanyats pel guitarrista Josele). La presentació sempre corria a càrrec de Felip Munar, professor de cultura popular en el Departament de Filologia Catalana de la UIB, responsable de la secció de dites populars en el programa ‘Uep com anem!’ d’IB3, i tota una eminència en el món de la glosa. Va ser Tito Ferriol Oliver qui ho va posar de moda, quan portava el celler.

Tot va venir a través d’un conegut de Ferriol, el llorità Pere Joan Munar. Munar convidà Oliver a veure la seva primera actuació com a glosador, a Alaró, “i d’allà vaig tornar ben satisfet i encantat” va dir Ferriol a Díngola el setembre del 2010 (vegeu Díngola núm. 1, pàgina 20). A partir d’aquí Ferriol es posà a treballar per organitzar picats a Can Font amb certa freqüència.

Aquest divendres 22 té lloc el primer combat de picat d’aquesta nova època. Les reserves han fet que l’espectacle es tengués que prorrogar un dia més, i el dissabte 23 al migdia també hi haurà gloses a Can Font. Els menorquins Vicenç Marí, Joanet Moll i Josele, i els glosadors mallorquins per excel·lència Xurí i Servera, seran els encarregats de delectar el públic aquesta primera glosada.

La majoria de glosadors citats són ben coneguts a Sineu perquè, a part de les glosades a Can Font, també han participat en nombroses ocasions en els actes organitzats per l’Obra Cultural Balear i la revista Díngola.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: