Retorn de la col·lecció parroquial de ceràmica

La Parròquia de Santa Maria de Sineu d’ençà de la dècada dels anys trenta del segle XX compta amb un museu parroquial de ceràmica que conté un gran nombre d’escudelletes localitzades els anys 1927 i 1934 a l’església parroquial. El 1995 l’arqueòloga i historiadora Elvira González Gozalo va publicar l’opuscle Escudelles de Sineu – Catàleg d’una mostra de la col·lecció parroquial i es va crear una nova museografia, més didàctica, i es va instal·lar el museu a la planta baixa de la rectoria.

El mes de setembre de 2015 es varen desmuntar i embalar les peces de l’exposició permanent. Aquestes i les capses de fragments conservats a les sales de la rectoria es varen traslladar al monestir de la Concepció de la Verge Maria de Sineu atès el mal estat de conservació de l’immoble (amb múltiples goteres i perill d’ensulsiment d’algunes parts). De llavors ençà, la col·lecció de ceràmica parroquial, ha estat dipositada dins el Rebost Gran del monestir. Aquest dimarts el Bisbat ha permès l’entrada per a recollir les peces i tornar-les al seu emplaçament, a la rectoria. El rector Llamedo espera que en breu es puguin tornar a veure les escudelletes a les sales adequades a tals efectes.

Notícies relacionades:

https://dingola.net/2015/09/26/el-mal-estat-de-la-rectoria-obliga-al-trasllat-de-les-ceramiques-del-museu-parroquial/

https://dingola.net/2014/11/12/80-anys-de-la-segona-troballa-descudelletes-genesi-del-museu-parroquial-de-sineu/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: