La diada festiva de Sant Marc, jornada central de la festa patronal

Vine aquí i seuràs un poc,
que es camí és costós i llarg.
A Sineu tenim sant Marc,
sant Sebastià i sant Roc.

El programa de la festa patronal de Sant Marc viu avui, 25 d’abril, la seva jornada central que els sineuers i sineueres viuen de manera vitenca. Les tradicionals curses pedestres, jocs infantils i l’espectacle Astronautes estrellats al matí. A la nit els actes religiosos, l’ofici en honor al patró que enguany arriba a la 373a edició (1646-2019) i la processó de la Relíquia «ex ossibus Sancti Marci Evangelistae» que enguany fa vuitanta anys que arribà a Sineu. Un moment emotiu és quan s’interpreta l’Himne de Sineu per part del Cor Parroquial i la gent en fa la tornada.
Continuaran els actes amb la presentació del nou llibre de na Francisca Caimari De Montpeller a Mallorques, de Ciutat a Sineu…, divendres 26. Dissabte hi haurà curses per a adults, ballada popular amb el Copeo de Sineu i Música Nostra, i a la nit la inauguració de l’exposició de pintura de l’estudi Sineu-Gelabert Niell. El colofó final serà diumenge amb el dinar popular amenitzat amb música i una exhibició esportiva.

Foto de la bandera de Sant Marc

Foto de la bandera de Sant Marc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: