Presentació de “La memòria de l’Oracle”, de Pere Joan Martorell

“El pare va néixer mort. El seu destí estava escrit des de la nit dels temps en algun lloc desconegut i remot.” D’aquesta forma tan desconcertant comença el primer dels cinquanta capítols de la novel·la La memòria de l’Oracle, que serà presentat demà, dimarts 30 de maig, a les 20 h a la Biblioteca. Un relat a mig camí de l’èpica i l’epopeia: la història d’uns éssers marcats per l’estigma i l’absència. Una dona cerca el seu marit desaparegut poc després d’iniciar-se el conflicte que manté el poble enfrontat. Acompanyats de tot un mostrari de personatges tan genuïns com estrafolaris, els fills bessons Jacob i Jeremies, la tia i l’oncle, el jutge i l’ecònom, el padrí i n’Alba… configuren el mosaic humà i l’espectre psicològic d’aquest dens univers amarat d’esperança. Al llarg de la novel·la, podem trobar interrogants a l’entorn de conceptes com la pèrdua i la follia, el dubte i la recerca, el misteri i la revelació…, i per parlar-nos-en, Pere Joan Martorell aconsegueix un exercici líric d’alt voltatge que crea una atmosfera a voltes carregada de culpes i traïcions però també a l’encalç d’anhels i somnis.

Pere Joan Martorell (Lloseta, 1972) va ser director general de Cultura del Govern durant el segon Pacte de Progrés. És autor d’una quinzena d’obres, entre les quals cal destacar els poemaris Dansa nocturna (2007), Aquest Cor (2012) i Mitologia (2017). També els reculls de contes Art de trobar veritat (2002) i Vides errants (2013), a més de les novel·les Nocturn sense estrelles (2006) i Llibre de les revelacions (2007). L’any 2017 va publicar el llibre d’art Luis Maraver. El viatge infinit i des de fa molts anys escriu crítica literària a la secció «Cos de lletra» del diari Última Hora. Amb La memòria de l’Oracle va resultar guanyador del Premi Mallorca de Narrativa 2017.

La presentació de la novel·la, serà demà dimarts, a les 20 h a la Biblioteca. Acompanyaran l’autor els sineuers i col·laboradors de Díngola Toni Janer, filòleg clàssic i periodista, que des de fa prop d’un any signa la secció “Turista de coa d’ull” del diari Ara Balears, la major part dels quals es basen en fets i personatges de la postguerra, i Joan Munar, que en el número 23 de la nostra revista (desembre de 2016) ens oferí “Sineu en guerra”, un dossier especial sobre la Guerra Civil a Sineu.

La memòria de l'Oracle

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: