Avui s’ha renovat i actualitzat el conveni entre el Consell i l’Ajuntament per la gestió de la Biblioteca

Avui el batle ha signat a La Misericòrdia la renovació del conveni entre la Biblioteca Municipal i el Consell de Mallorca.

El juliol de 1985 se signaven els primers convenis de col·laboració entre els ajuntaments i el Centre Coordinador de Biblioteques del Consell de Mallorca. La Biblioteca Municipal de Sineu n’era una de les biblioteques integrants, de la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca. De llavors ençà ha canviat molt la realitat tant dels municipis, com de les biblioteques així com també les necessitats culturals que puguin tenir, per això des de feia molts anys es reivindicava el fet de que els convenis, ja obsolets, s’havien de renovar.

Durant aquests darrers anys s’ha fet feina des del Consell, primer aprovant -el passat mes de novembre, en el Ple del Consell de Mallorca- el Reglament del Sistema Insular de Biblioteques de Mallorca. Aquest reglament és el que proporciona un marc legal estable en el qual queda clar de quins serveis ha de proveir el Consell a les biblioteques municipals així com l’impuls i l’actualització d’altres serveis que ofereixen aquestes.

Una vegada aprovat el Reglament quedava la feina de renovar els convenis de col·laboració entre els ajuntaments i el Consell.

Avui, dia 7 de maig de 2019, desprès d’haver aprovat en sessió plenària el document de voler signar el conveni de biblioteques amb el Consell, el batle de Sineu, Sr. Miquel Gelabert Font, ha signat dit conveni amb el Vicepresident del Consell, el Sr. Francesc Miralles.

Aquest conveni regula els serveis que presta el Consell de Mallorca a les biblioteques municipals, i vol actualitzar els serveis i les dotacions d’aquestes infraestructures culturals per part dels ajuntaments. L’ajuntament es compromet a crear els llocs de treball necessaris per a l’atenció de la biblioteca, així com complir el mínim d’hores setmanals d’obertura que estableixen els paràmetres bàsics de biblioteca pública. També ha d’elaborar un pla director de la biblioteca en un termini de dos anys. Un document que haurà d’incloure estratègies de millora del servei com estratègies de gestió, tipus de servei, etc. Per elaborar-lo es comptarà amb l’assessorament del personal tècnic del Consell de Mallorca.

Per part seva, el Consell de Mallorca, a través del Centre Coordinador de Biblioteques de Mallorca, també renova un seguit de compromisos, com ara adquirir fons per a les biblioteques; coordinar el préstec interbibliotecari; mantenir el catàleg col·lectiu del sistema insular de biblioteques, amb el subministrament del programari informàtic necessari per a la gestió, així com promocionar la lectura planificant i subministrant activitats de foment de lectura a les biblioteques municipals.

L’aprovació d’aquest conveni permet als ajuntaments gaudir dels serveis que presta el Consell de Mallorca a través de la Xarxa de Biblioteques de Mallorca. Una Xarxa que ja fa més de trenta anys que funciona i de la qual formen part setanta biblioteques municipals i dues de pròpies del Consell —la Biblioteca de Cultura Artesana i la Biblioteca Lluís Alemany. Entre totes donen servei a 105.000 persones usuàries i són un eix essencial de la vida cultural dels municipis.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: