Alumnes de secundària que aprenen a espavilar fora de la família, a Itàlia, Polònia i República Txeca.

Quatre centres educatius de Mallorca han enviat un total de sis alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’informàtica a realitzar 5 setmanes de pràctiques a l’estranger en el marc del projecte Erasmus IV EuroFP en consorci amb la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat.

Aquesta estada suposa la meitat de les hores que els alumnes han de fer pràctiques en centres de treball.

En concret són els centres de IES Capdepera, IES Porto Cristo, CC Es Liceu i IES Sineu que han enviat un alumne, un alumne, un alumne i 3 alumnes respectivament. A més en el cas del CC Es Liceu un alumne de Formació Professional Bàsica d’informàtica realitzarà 14 dies de pràctiques a Itàlia. Aquest és el primer any que, en el marc d’un projecte pilot, els alumnes de FPBàsica poden realitzar 2 de les 5 setmanes que duren les seves pràctiques en centres de treball en empreses de l’estranger.

Per a cada un dels tres països els alumnes de CFGM estaran acompanyats d’un professor durant els primers dies. I en el cas de l’alumne de FPBàsica durant els 14 dies que duren les pràctiques. Per a tots ells suposa una gran experiència a nivell d’aprenentatge, social, cultural, lingüístic i d’aprendre a viure fora de la família durant la seva fase de formació acadèmica.

 

14 alumnes de l’IES Sineu participen de la segona mobilitat del projecte ERASMUS amb un institut de Bremen

Per altra banda, des del dissabte 11 de maig al diumenge 19, 14 alumnes de 2n d’ESO de l’IES Sineu que participen en el projecte Erasmus «Die Magie des Films- Derribando fronteras» de l’assignatura d’alemany han participat d’una intensa setmana d’activitats que donarà continuïtat a la primera mobilitat que va tenir lloc a Sineu durant el mes de febrer passat.

El producte final d’aquest projecte serà una pel·lícula sobre com s’han conegut els alumnes, la seva relació, com han interactuat amb els membres de les famílies, els diferents costums i cultures. Durant el curs vinent, 2019-20, es duran a terme altres dues mobilitats; una a cada institut.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: