[REACCIONS ELECCIONS] Miquel Gelabert: «estic decebut perquè no s’ha valorat prou la feina que hem fet, i només han comptat els darrers 15 dies»

Ha fet més vots que fa 4 anys, però ha disminuït el nombre de regidors. Gent per Sineu, el partit que ha governat fins ara, passarà molt probablement a l’oposició. Molts sineuers creuen que s’ha fet molta feina -fins i tot alguns simpatitzants de l’oposició ho manifestaren a Díngola dilluns-, però el que és obvi és que Tomeu Mulet ha superat els vots de GxS. L’equip de govern actual n’haurà de fer autocrítica i cercar-ne les causes, encara que bastants apunten a les mancances en l’estratègia comunicativa com una de les principals: “la gent potser no ho sap del tot, el que s’ha fet” deien el dia després d’eleccions.

Miquel Gelabert no amaga la seva decepció: “estic decebut perquè els sineuers no han apreciat el que s’ha fet durant aquests 4 anys” explica. Diu que s’ha fet molta feina “visible i, també, no tan visible”, i que els mancaven 4 anys més “per acabar les feines del projecte que teniem per a Sineu”. L’encara batle en funcions diu que té “un cert mal gust de boca”, i diu que també té un “sentiment agre-dolç, perquè no oblidem que no tot és dolent: hem pujat de vots”.

Gelabert creu que els vots del PP “són els del PI i gran part de Ciutadans -abans Sineu s’ho Mereixque ara han canviat”. També troba que la campanya es va centrar massa en “lo dolent i lo que ens ha sortit malament” durant la legislatura, i que en canvi no es va parlar prou de “les coses bones i dels que s’ha fet”. Finalment, Gelabert opina que “els sineuers s’han centrat més en el que ha ocorregut aquests 15 dies de campanya, que en el que s’ha fet durant la legislatura” i també que “s’han exagerat algunes coses”. “No s’han valorat els 4 anys” enfatitza. Tot i això, també diu que “el PP ha fet molta campanya, anant casa per casa, i anant a cercar a tothom”, i diu que accepten els resultats: “enhorabona al PP”.

Matemàticament la batlia encara podría ser per a Miquel Gelabert (el PP no té majoria absoluta). Tanmateix, es veu com a cosa difícil, donat el perfil del simpatitzant i votant de GxS: un pacte amb Cs és molt complicat, en tant que GxS inclou majoritàriament perfils propers a MÉS per Mallorca i a Esquerra Republicana. Però tampoc es tanca a res: “no podem descartar cap opció, cap ni una”, i diu que “será l’assemblea, en tant en quant som partit assembleari, la que decidirà si obrim negociacions amb els altres dos partits o no”. L’assemblea serà necesaria també, diu, per analitzar els resultats i obrir el debat del futur.

Miquel Gelabert, batle en funcions. [del contingut: Miquel Puiggròs; de la foto: Marta Bergas].

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: