La cova del Molí d’en Gaspar ja està recollida al mapa global dels jaciments de l’Imperi Romà de les Balears.

El passat divendres es presentà la digitalització del mapa dels jaciments de l’Imperi Romà a Balears. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a un conveni de col•laboració entre l’Institut d’Estudis Baleàrics amb l’Institut d’Estudi Catalans que s’encarrega de desenvolupar el projecte de recerca internacional Tabula Imperii Romani-Forma Orbis Romani (TIR-FOR) en l’àmbit de Catalunya i Balears. L’objectiu de la TIR-FOR és proporcionar un resum cartogràfic, amb arxius i notes, de totes les investigacions sobre la història antiga realitzades en països que formaven part de l’Imperi Romà.

La digitalització ha consistit en traspassar les dades de la TIR-FOR de l’any 1997 a l’aplicatiu informàtic https://tir-for.iec.cat, així com actualitzar-ne les dades a partir de les excavacions arqueològiques o investigacions històriques fetes entre 1997 i l’actualitat. És en aquest punt on s’ha afegit una fitxa corresponent al jaciment sineuer (https://tir-for.iec.cat/tirfor/showForm?selectionOfType=JACIMENT&idSelectItem=2881).

L’arqueòleg Mateu Riera, encarregat de les excavacions al jaciment sineuer, es mostra satisfet de la seva incorporació.

Interior de la cova columbari. [Fotografia de Macià Puiggròs, Massatge]

Interior de la cova columbari. [Fotografia de Macià Puiggròs, Massatge]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: