Aquesta nit l’OCB premiarà el Circ Bover amb el premi Bartomeu Oliver

Aquesta nit es celebra la Nit de la Cultura, l’esdeveniment que cada any organitza l’Obra Cultural Balear (OCB), editora de DíNGOLA, en motiu de la Diada de Mallorca. Durant l’acte es lliuraran els premis 31 de desembre, un dels quals ―el Bartomeu Oliver, destinat a dinamització cultural―, enguany ha estat atorgat al Circ Bover de Sineu.

El Circ Bover va néixer fa 13 anys ―vàrem entrevistar el seu director Tià Jordà en el número 0 de la revista―, i és una companyia de producció pròpia (amb Es Centre de Circ com a centre programador i de residències, creat l’any 2012 per difondre les arts circenses, i una Escola de Circ), moderna, que gaudeix d’una amplíssima trajectòria internacional. El Circ Bover ―el circ per excel·lència d’aquestes illes― és ben reconegut en les fires internacionals més importants, com ara la Fira de Teatre de Carrer (Tàrrega) i altres. Els darrers 3 o 4 anys encara ha agafat més projecció internacional, especialment amb Vincles, un espectacle que, partint d’elements molt senzills ―canyes de bambú―, arriba a una alta sofisticació escènica. Des de la seva creació el Circ Bover ha estat compromès amb la llengua catalana.

Els premis 31 de Desembre són uns premis atorgats des de l’any 1987 per l’OCB a persones o associacions en reconeixement a la seva labor en defensa i promoció de la llengua i la cultura catalanes a les Illes Balears.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: