[FOTONOTÍCIA] Els hem de conservar! Són part del nostre ADN

(foto: Miquel Puiggròs)

La Xilella fastidiosa ha matat la meïtat dels ametlers de Mallorca, aquests darrers quatre anys. Obviament el bacteri ha afectat els ametlers sineuers també, i d’això n’hem anat informant sovint a DíNGOLA. Una altra causa de la pèrdua d’ametlers és l’abandó progressiu de l’agricultura com a mitjà de subsistència.

Tanmateix, encara queda esperança, i sinó feu un cop d’ull a fora vila. Aquest cap de setmana de bon temps, és ideal per fer un voltí pels camins del poble i gaudir de la imatge que ofereixen els ametlerars tot florits. Per cert, conseqüència del canvi climàtic, els ametlers de cada any floreixen més aviat. Enguany, per les altes temperatures de Nadal (recordau, que semblava primavera?), la floració dels ametlers es va avançar devers un mes.

Aprofitau aquestes setmanes que queden! 🙂

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: