Declaració Institucional pel Dia de la Dona

Al Ple ordinari d’aquest dilluns s’ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Aquest és el text de la declaració:

“DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

El Dia Internacional de la Dona neix arran de diferents mobilitzacions obreres a principis del segle XX a Amèrica del Nord i Europa.

Des de llavors, aquest dia ha adquirit una dimensió mundial i el moviment internacional feminista ha impulsat la seva commemoració per incrementar el suport als drets civils de tots i totes i impulsar la participació de les dones. I, tot i que són molts els assoliments aconseguits des de l’any 1900 i els precedents, no hem de caure en l’autocomplaença; les passes fetes no basten.

En ple segle XXI el moviment feminista mundial ens convida a denunciar la construcció sexista de la societat, a reivindicar la igualtat real i efectiva i a comprometre’ns des de les institucions per implementar mesures que eradiquin la violència contra les dones i les desigualtats en tots els àmbits de la vida.

Els dos darrers anys han estat un revulsiu per al moviment feminista a Mallorca i a la restat d’Espanya. Milers de dones i homes conscienciats han sortit als carrers i places del país, procedents de diferents àmbits culturals, professionals i socials, per fer vaga, manifestar-se contra el masclisme, la violència i l’assetjament sexual, i demandar polítiques en clau feminista i en suport a la diversitat.

Per a aquest ajuntament, les polítiques públiques d’igualtat són l’instrument per millorar la vida de la ciutadania en general i de les dones en particular; si avancen les dones, avancen la democràcia i la societat.

Per tant, com a institució pública més propera als ciutadans, l’Ajuntament ha d’actuar per vertebrar una veritable igualtat, rompent sostres de vidre, i vertebrant les seves accions baix els eixos del feminisme, la seva visibilització i la igualtat d’oportunitats.

Sineu, a 8 de març de 2020″

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: