[CORONAVIRUS] L’Ajuntament suspèn fins a nou avís el Dimecres. Unió de Pagesos reivindica que els mercats de producte local s’haurien de mantenir durant la crisi sanitària del Covid-19.

El batle, Tomeu Mulet, ha signat avui de matí un nou ban municipal mitjançant el qual queda suspesa la celebració del mercat dels dimecres.

Aquesta mesura ha estat adoptada, segons informa el mateix Consistori, arran de les recomanacions realitzades per les institucions amb competències relacionades amb la salut pública. El ban municipal, que suspèn el mercat setmanal fins a nou avís, ja ha estat traslladat als mercaders.

La mesura ha estat adoptada després de la publicació ahir de dos bans amb recomanacions higienicosanitàries i en què s’anuncià el tancament d’espais públics i la suspensió d’activitats.

Malgrat tot, l’Ajuntament demana a la población que es mantingui el seny, el sentit comú i la tranquil·litat i que només es faci cas a fonts oficials.

Podeu consultar el ban aquí: https://www.ajsineu.net/ca/noticies/suspesa-la-celebracio-del-mercat-setmanal-dels-dimecres

Unió de Pagesos troba contradictòria la mesura si es mantenen obertes les grans superfícies.

Per altra part, ahir, Unió de Pagesos, en vista que molta d’Ajuntaments decidien de suspendre mercats i fires, emetia un comunicat en què demanava que no se suspenguessin els mercats municipals perquè, a parer seu, és contradictori mantenir obertes les grans superfícies (amb la major part de producte importat) mentre es limita l’accés dels consumidors al producte local en els mercats. A més, indiquen que les aglomeracions de més de cent persones són més freqüents en grans superfícies que no en els mercats. La seva proposta, com remarca el comunicat, és que els mercats es mantenguin única i exclusivament amb pagesos productors de fruita, verdura i productes agrícoles que donin accés a la població a producte local fresc.

Referent a aquest comunicat, en la pàgina de Facebook d’Unió de Pagesos, el perfil oficial del Govern ha respost que el Govern de les Illes Balears “no ha suspès l’activitat dels mercats”. Per tant, aquestes mesures es prenen per decisió purament municipal.

La incertesa i la interpretació més restrictiva o més laxa de les mesures adoptades pel Govern, doncs, dona situacions com aquesta, que segurament es repetiran en altres aspectes que afecten l’economia i la situació laboral d’empreses i treballadors durant les properes setmanes. Per això, el GOIB recorda que s’ajudi a difondre la informació oficial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: