Campanya ciutadana de desinfecció dels carrers

L’Ajuntament de Sineu demana, a través d’una campanya que ha començat a publicar a les xarxes socials, que cadascú ajudi a mantenir els carrers desinfectats, per si hi hagués restes portadores de COVID-19, coronavirus, amb una poalada d’aigua amb lleixivet. La fórmula que posen com a adequada són deu litres d’aigua (un poal gros) per un tassó de lleixivet. Aquesta solució desinfectant demanen que cadascú la tiri davant el portal de ca seva. Encara que sembla una solució molt casolana, és talment el que feim quan volem fregar a fons un trespol, és una fórmula ben efectiva contra l’agent víric COVID-19 i és el que empren els grups que aquests dies esquitxen els carrers de molts de pobles.

La Sala també ha fet saber que ha contractat una empresa especialitzada per a continuar la tasca de desinfecció dels punts més sensibles del poble (davant comerços que romanen oberts, centre de salut, edificis municipals, etc.).

Mentrestant, aquest cap de setmana comença la primera “pròrroga” de dues setmanes més d’estat d’alarma i confinament per a controlar el contagi. Tot i que la pandèmia no ha causat, afortunadament, cap cas greu dins el municipi, de cada dia més gent sap de casos propers que han patit els efectes més virulents de la malaltia i, en conseqüència, creix la por, sobretot aquesta setmana, i més gent torna estugosa davant la incertesa que crea un agent invisible (basta veure com molta gent sana duu guants i màscara cada pic que ha sortir al carrer, cosa que no és necessària). La saturació informativa, a dir ver, tampoc ajuda a tranquil·litzar els ànims. Ara per ara, el més important és dur a terme una bona higiene de mans i respiratòria (tapar-se nas i boca en tossir o fer un oís, amb mocador de paper o amb el colze) i romandre a casa, a fi de controlar el contagi i no col·lapsar més el sistema sanitari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: