Setmana Santa atípica. Conversa amb el rector Feliu

Ahir l’oratori de Sant Josep hauria d’haver estat ple de famílies i de rams d’olivera i palmes engronsant-se a l’aire mentre són beneïts, en commemoració de l’entrada de Jesús a Jerusalem amb els seus deixebles. Aquest 2020, en canvi, així de buit s’ha vist aquest espai, els carrers i l’església, el Diumenge de Rams, festivitat que dóna inici a una Setmana Santa atípica que tocarà viure des de casa.

Aquesta és la primera Setmana Santa que el rector Feliu no celebra el Diumenge de Rams acompanyat dels veïns de Sineu i de Llubí, les seves dues parròquies, i confessa que mai s’hauria imaginat aquest fet.

El rector de Sineu, Guillem Feliu, mentre l’entrevistava amb videoconferència Joan Vanrell per a Díngola

Què és el que està essent més dur durant tots aquests dies?
Estic colpit per aquesta situació tan excepcional que estem vivint, veure el dolor de la gent. Des de la Parròquia, mantenim contacte directe amb els feligresos a través de uatzap i també telefonades a les persones grans o que viuen soles per saber com estan. S’ha d’enviar un missatge esperançador cap als fidels i no oblidar que el més important és complir amb el confinament per tal d’evitar col•lapsar el sistema sanitari.

Com afronta la Setmana Santa en aquest context tan excepcional?
Les disposicions del Bisbat de Mallorca són clares, el bisbe Sebastià ha fet una carta pastoral on ens insta a anar a allò essencial de la fe i el cristianisme. Així mateix ens ha fet arribar una pregària i un viacrucis per aquest temps de pandèmia.
La Setmana Santa sineuera, amb tanta tradició històrica, i que aplega tants de sineuers i forans haurà d’esperar un any per a poder celebrar-se com de costum. Ara hem de pregar i demanar salut per tots els ciutadans.
Però no deixa de ser curiós com els feligresos continuen penjant els rams als balcons, com des dels terrats la banda municipal de cornetes i tambors fa sonar els seus instruments…

En sortirem d’aquesta?
Estic esperançat, tothom mostra grans gests de solidaritat. La situació ha estret vincles entre tots els ciutadans.
L’església tancada, el campanar emmudit -tot i que seguint indicacions del Bisbat el dia de Pasqua les campanes repicaran-, sense misses, sense funerals, tot això s’acabarà i recuperarem a poc a poc la vida normal.

El rector aconsella a la comunitat cristiana seguir els oficis que es retransmeten per les televisions, per exemple a IB3. En aquest sentit, comenta que ha descartat idear cap sistema tecnològic, ja que considera que és una despesa econòmica i de mitjans que no es podia assumir i recomana seguir les celebracions “a través de mitjans més lluïts i ja preparats per fer-ho”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: