Donació de màscares artesanals per a cobrir nas i boca per a qui hagi de tornar a fer feina

Avui és el primer dia no festiu de retorn a la situació d’abans del confinament total. És a dir, que hi ha certes activitats laborals que podran reprendre l’activitat en base al decret que es publicà dia 14 de març, que ordenava l’aïllament social (tancament de locals d’oci, centres escolars, espectacles, etc.) i restringia els moviments. Bàsicament, les activitats que es poden dur a terme i les que es restringeixen són:

– Es permeten les activitats sanitàries, de seguretat i telecomunicacions, de duanes, el subministrament i distribució d’aliments i productes de primera necessitat, i el subministrament d’energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

– També els serveis indispensables d’empreses i indústries auxiliars (neteja, vigilància i seguretat, manteniment i avaries urgents i transports de mercaderies i persones) necessàries per al funcionament de les activitats anteriors; la recollida d’escombraries i el proveïment d’aigua.

– Es manté amb restriccions el transport públic. A partir d’aquest dilluns, es repartiran màscares per als treballadors en els serveis en què és difícil mantenir la distància mínima.

– Continua activa l’administració de Justícia i tots els serveis lligats a aquest sector, així com notaries i gestories, d’acord amb els serveis essencials fixats.

– No és permesa l’obertura de cafeteries i establiments de restauració -aquests només poden oferir servei a domicili-, discoteques, instal·lacions culturals, d’oci, recintes esportius, parcs d’atraccions i auditoris. Com tampoc són permeses les revetles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques.

– Quant a comerços, el decret permet l’activitat de botigues d’alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, premsa i papereria, estancs, gasolineres, botigues d’alimentació d’animals domèstics i tecnologia, comerç per internet, bugaderies.

– En el cas de barbers i perruqueries, només es permet el servei a domicili per a garantir l’atenció i higiene de les persones més vulnerables.

– Els mitjans de comunicació poden continuar la seva activitat com a servei essencial pel dret a la informació.

En aquesta situació molta gent es veu, resignada, a reincorporar-se a la feina. Molts diran que amb la sort de poder-la mantenir, tant si és perquè no han estat inclosos en un ERTO o si són autònoms que no s’hagin vist obligats a cessar l’activitat per força major, altres precisament per aquests motius, perquè no els queda més remei que complir amb el seu lloc de treball. La majoria optaran per extremar les mesures de seguretat i d’higiene, i amb impotència qualcuns s’exposaran al risc perquè ja mancaben les existències d’equips de protecció (guants, caretes, pantalles, etc.) o els poden aconseguir a preus desorbitats.

Donació de caretes artesanes per als treballadors que han de fer feina de cara al públic

A Sineu, na Victòria Amorós, que fa uns mesos va obrir la botiga de complements de roba fets a mà que hi ha al cap de cantó del carrer dels Bous amb el carrer de Son Torrens, ha iniciat una campanya d’elaboració i donació de caretes de tela impermeable per a persones que aquests dies estaran exposades de cara al públic en els establiments oberts de Sineu. També hi ha la possibilitat de comprar-ne per a ús particular, fent així una col·laboració econòmica per a continuar les donacions.

Mostra de les caretes que elaboren a “Vícalo”

Podeu trobar més informació en aquest vídeo:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: