“Hi ha gent a Sineu que amb la crisi no té ni per menjar”

La xarxa de voluntariat Suport Mutu Sineu maneja xifres aclaparadores sobre la situació desesperada d’algunes famílies de Sineu arran de la crisi de la covid-19. No fa ni un mes que funcionen com a organització solidària d’abast local i ja han atès 93 persones, de les quals 47 són infants i nadons. De fet, “hi ha casos extrems de menors que no mengen, perquè els pares s’han quedat sense ingressos”, diu la coordinadora del grup, Martina Ferriol. ED811D96-EF05-44B6-BE84-29278939C249

Davant la necessitat i la crida a la col.laboració, la xarxa ha crescut en poques setmanes i ja són 18 voluntaris que hi fan feina. Reben el suport del Banc d’Aliments de Mallorca, que els ha donat 473 quilos de menjar, del Forn sa Plaça, de Can Caragol i de l’Agromart, que els fan arribar els excedents diaris.

076467D7-EB38-4F9B-A546-A6432545CB71També reben donacions de particulars i taronges i llimones de veïnats que en tenen en excés. 

E436F31B-ACBA-4F78-93AB-F100763B093D

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament és qui deriva els beneficiaris cap a Suport Mutu : “fins que les famílies no percebin les ajudes de l’administració, la gent estarà en situació d’emergència alimentària”, diu Ferriol.
Vista la capacitat de resposta de Suport Mutu, que inicialment es constituí a Mallorca com a xarxa de suport psicològic i laboral, altres pobles volen importar el model: “aquí a Sineu, varem veure que el que necessitavem era menjar, més que altra cosa”, explica la coordinadora. “Així i tot”, afegeix, “també hem oferit puntualment assessorament psicològic i laboral”.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: