[Opinió] L’exèrcit i l’estat d’alarma de Sineu

Avui capvespre hi ha hagut veïnats que han topat o han vist des de la finestra de ca seva un grapat de militars fent ronda pels carrers de Sineu. Altres, no han vist els militars però sí que han vist els vehicles de color verd caqui al Fossar.

Al grup de redactors de Díngola, com a molts d’altres sineuers, ha arribat una fotografia d’un grup de cinc militars uniformats amb guardapits fosforescent i els EPI habituals per al coronavirus, guants i careta, quan passaven per davant el pou dels Horts.

Imatges com aquesta ja s’han vist a altres llocs de Mallorca, sobretot a Palma, a Manacor o a Inca. La intervenció de l’exèrcit dins amb l’anomenada “Operació Balmis” que suposa el reforç de les forces de seguretat (Guàrdia Civil, Policia i Policia Local) amb la seva presència i la centralizació de tot el comandament comandament, inclús dels municipals, sota les ordres del govern espanyol ha contribuït a dotar aquest estat d’alarma d’una sensació d’alarma proporcional a la sensació de seguretat (o d’inseguretat) que sentim aquests dies a l’hora de sortir equipats amb guants o màscara per anar a comprar pasta de dents i xampú. El fet que “l’enemic” sigui invisible juntament amb el confinament i la delicada situació laboral de molta gent, no ajuda gaire a rebaixar la tensió. La imatge d’avui, per sorprenent (aposta hi ha qui n’ha volgut fer fotos) a un poble amb tan baixa incidència de casos i, fins ara, insignificants episodis d’incompliment de les regles de l’estat d’alarma per part dels mateixos sineuers, augmenta la sensació d'”estat d’alarma” més que no la de seguretat. Val a dir que els camins del “govern més progressista d’ençà de la II República espanyola” són inescrutables.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: