El futur de molts negocis està enlaire

Tornam estar en crisi. Encara ens recordam i, en alguns aspectes, patim els efectes de la crisi del 2008 que va tenir una causa marcadament financera i econòmica. Aquesta crisi actual neix a l’àmbit sanitari però ja repercuteix a l’àmbit social i econòmic.

Molts negocis estan tancats, inoperatius des del 15 de març, i altres estan oberts però la seva activitat no és de màxim rendiment com abans de l’estat d’alarma. I negocis com els de la restauració, encara no se sap quan podran obrir. Aquests negocis no tenen ingressos o aquests han minvat considerablement, però sí tenen despeses fixes.

No sabem quan tornarem a la normalitat social i econòmica ni tampoc si ens convé tornar a aquesta “normalitat”, però el més probable és que hi hagi negocis que ja no tornin obrir quan es recuperi part o tota l’activitat econòmica. Quasi segur hi haurà un abans i un després d’aquesta crisi. I aquest “després” afectarà també a la petita i mitjana empresa de Sineu.

Un negoci que ha decidit tancar de manera definitiva degut a la incertesa de la represa de l’activitat és el Restaurant s’Índic.

Aquí també juguen un paper fonamental les administracions públiques, inclosa l’administració local, ja sigui com intermediaris o a través d’una línia d’ajuda econòmica o financera, perquè la crisi econòmica local ja és aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: