Un Sant Marc diferent

Avui, Sineu no festejarà la festa del patró com era habitual. Avui, serà una 374a edició (1646-2020) on no sortirem al carrer a donar-nos els molts d’anys. Un 25 d’abril, que ha quedat pausat per un virus invisible i poderós. Un #santmarcdesdecasa. Però l’enginy farà que ho celebrem d’una manera alternativa. Al matí, les tradicionals corregudes, es convertiran en unes curses virtuals de la mà de s’Esclat Club Sineu. La tradició marca que aquest dia s’han de menjar caragols (bovers, caragoles blanques, viudes…) si es vol evitar ser tocat. Enguany, a més a més, podrem participar en un concurs de videoreceptes organitzat per l’Ajuntament. A les 7 hi haurà repic de campanes, sense el tradicional ofici solemne i la processó amb la relíquia del sant, però es convida la gent a sortir al balcó, penjar la bandera de la vila o posar un domàs, escoltar la banda municipal de cornetes i tambors i una cercavila musical. Des de fa cinc anys, gràcies a l’entusiasme del Cor parroquial, aquest dia també es torna a cantar l’Himne de Sineu (el podeu escoltar aquí).

Himne de Sineu cantat pel Cor Parroquial

A les vuit, la hiperactiva Biblioteca municipal realitzarà la rifa d’una panera literària amb la gent que ha participat al taller familiar de les roses de Sant Jordi. Clourem la jornada festiva amb un festival lumínic, Sky Lights Show, on el campanar parroquial en serà el protagonista. Animació en la foscor, llum i so amb la presentació oficial de la cançó “Mentre el món s’acaba”, del grup OR (O-erra), de la mà de Malalts de Llum i JackSound.
Molts d’anys per Sant Marc!

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: