Gent per Sineu proposa mesures de caire social i econòmic per a fer front a la sortida de la crisi sanitària

El grup de regidors en representació de Gent per Sineu ha presentat avui de matí un bloc de mesures que proposa al ple de l’Ajuntament de Sineu perquè siguin desenvolupades en els anys 2020 i 2021. Les mesures principalment, socials i econòmiques, tenen l’objectiu de poder fer front a la crisi que ha generat la pandèmia de la COVID-19 a Sineu, perquè ja és ben coneixedor que tant empreses, treballadors autònoms i famílies en pateixen les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials.

A grans trets, les línies que es marquen quant a les empreses són, per exemple, les bonificacions i exempcions de taxes i impostos municipals, com ara terrasses, fems, aigua o clavegueram; la temporalització de l’ampliació de l’espai públic per a terrasses i campanyes de foment del consum a establiments locals, productes de proximitat i promoció turística. Quant a les famílies, es proposen bonificacions o exempcions de les taxes de l’escoleta “Sa Rota”; bonificació del 50% del cànon d’aigua i la subvenció del 20% d’una quota anual per activitat esportiva o cultural; reducció del 50% de l’Impost de Vehicles; reducció al 50% de les taxes per als marxants habituals del mercat; bonificació de l’IBI durant l’any 2020, per a les empreses i autònoms; bonificació de l’95% en l’IAE a establiments hotelers; bonificació pel màxim legal a establiments que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma… Per altra part, es proposa la destinació del 6% del pressupost municipal a Serveis Socials per a ajudes directes. Altres mesures són el llançament immediat a l’acabament de l’estat d’alarma de campanyes per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local, i impuls del turisme comarcal.

Quan a educació i jovent, un col·lectiu especialment afectat per la situació, es proposa que l’Ajuntament faci feina amb els centres educatius per tal de facilitar l’acabament del darrer trimestre i facilitar la connectivitat a les llars amb manca de recursos. A més, si fos possible fer l’escola d’estiu, es demana una reducció de la taxa de matriculació, entre d’altres mesures.

Una de les iniciatives concretes, per a les empreses i comerços afectats, és que l’Ajuntament faci una diagnosi dels efectes de la crisi mitjançant una enquesta de quinze punts que ajudi a recopilar dades de la situació real del teixit econòmic (negocis que han hagut de tancar, possibilitats de reobertura, acomiadaments, etc.). Amb les dades a la mà, una taula d’anàlisi formada per representants de tots els grups de l’Ajuntament, l’Agent de Desenvolupament Local de la Mancomunitat, i els actors socials i econòmics del municipi es puguin dissenyar les solucions més adequades per a reduir els efectes negatius de la crisi en aquest sector.

Podeu consultar la proposta completa de Gent per Sineu aquí:

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: