Què podrem fer en aquesta nova fase de capavallada?

Ahir vespre vàrem saber que els mallorquins entrarem a la segona fase (fase 1) prèvia al desconfinament. Això indica que estam just a la meitat de la capavallada i ningú pot assegurar que no tornem entrar en capamunta. No obstant això, què podrem fer a partir de dilluns que ja no féssim?

 • Més contacte social: fins a un màxim de 10 persones, sempre que mantenguin la distància física de 2 metres i segueixin les pautes d’etiqueta respiratòria (tapar-se la boca i el nas en tenir tossina o fer un atxem, fer servir mocadors de paper o dur màscara protectora) i de rentar mans. Aquests grups poden celebrar reunions tant dins espais tancats com al carrer.
 • Els habitants d’un mateix domicili podran anar en el mateix cotxe de fins a nou places.
 • Els desplaçaments sols poden ser dins l’illa. Els aeroports i ports romandran tancats. Això permetrà que els sineuers, per exemple, puguin visitar familiars a fora poble o que els familiars externs puguin visitar els sineuers.
 • Podrem anar a les terrasses de cafès i restaurants, que reduïran l’ocupació en un 50% i hauran de mantenir distàncies de 2 metres d’una taula a l’altra. Per a garantir la seguretat, els amos i madones d’aquests establiments hauran de garantir les mesures especials d’higienització de taules i cadires entre un client i un altre.
 • Obertura de petit comerç (menys de 400 metres quadrats). Amb un 30% màxim d’ocupació i amb obligació de mantenir la distància de 2 m entre persones.
 • Obertura al públic, amb cita prè
 • La Biblioteca municipal, segurament la que s’ha mantingut més activa a distància de l’illa, ja podrà oferir servei de préstec i de retorn de llibres.
 • Els centres educatius podran obrir per a tasques de neteja i desinfecció, i feines administratives.
 • Permesa l’activitat de gimnasos per a activitats individuals i fora ús de vestuaris. També poden començar les activitats esportives que no impliquen contacte físic i es fan a l’exterior, com el tennis. No poden obrir les piscines públiques.
 • Vetlatoris i funerals: permetran fer aquestes funcions amb un màxim de 15 persones en espais exteriors o 10 en interiors, sense comptar la persona que faci les exèquies o digui el funeral.
 • Dins l’església poden fer misses amb un terç de la capacitat total. Els feligresos hauran de respectar la distància de 2 metres i, per això, hauran de canviar els hàbits per a donar la pau o prendre la comunió.
 • Poden fer espectacles amb aforament màxim de 30 persones en recintes tancat o fins a 200 persones a l’aire lliure. Els assistents també hi han de mantenir la distància de seguretat.
 • Els allotjaments turístics (hotels d’interior o rurals) poden obrir amb la restricció que els clients no poden compartir zones comunes.

Convé saber que no canvien els temps de passejar i de fer esport, una hora per dia (fins a un radi d’1 km des del domicili per a les passejades a peu) encara que a municipis com Sineu no hi ha restricions de franges horàries de 6 h a 23 h.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: