L’església de Sineu es prepara per la desescalada

A partir d’aquest dilluns, amb el pas a la fase 1 segons el pla de desescalada, es permetrà l’accés als temples sense superar el terç de l’aforament.

Per a preparar el retorn dels fidels, divendres passat es varen realitzar les tasques de desinfecció de l’interior de l’edifici per una empresa especialitzada amb l’ajut de l’Ajuntament. Seguint les disposicions del bisbat s’ha suprimit l’aigua beneïda de les piques, les portes del batiport romandran obertes per evitar haver-les de tocar i s’hi es facilitarà la desinfecció de mans amb líquid hidroalcohòlic. Dissabte es va retornar la imatge de la Sang de l’Hospital, que durant la Quaresma està a l’església, a l’oratori de Sant Josep.

Trasllat del crist de la Sang cap a l’Hospital amb les mesures de seguretat biològica habituals d’aquesta pandèmia.

El rector Guillem Feliu ha anunciat que si bé l’església estarà oberta, ara per ara només es recuperaran les eucaristies dominicals (a Sineu els dissabtes a les 19 h i a Llubí els diumenges a les 11 h). Si hi hagués un difunt ja es podran fer funerals en l’horari acostumat, a les 19.30 h. S’introduiran variacions en les celebracions: se suprimeix el gest de la pau, s’organitzarà la comunió de manera que es respecti la distància de seguretat, se suprimeix la col·lecta abans de l’ofertori -es posarà la bacina al costat del batiport-, i el prevere celebrant s’haurà de desinfectar les mans abans de consagrar i donar la comunió.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: