Fase 3. Què podrem fer?

Dilluns els mallorquins, menorquins i eivissencs entram en fase 3 de capavallada. La quarta i darrera fase abans de la “nova normalitat” o anormalitat postpandèmica. És previst, de nou, que duri dues setmanes, segons l’evolució que faci el nombre de contagis de SARS-CoV-2 i curacions de la COVID-19. A nivell local, per ventura, coneixerem pocs canvis pel que fa a aquestes dues darreres setmanes. Emperò l’activitat a nivell insular (entre les quatre illes) creixerà, fora restriccions de trànsit interinsular, amb la minva de restriccions d’aforament a centres comercials grans i el progressiu retorn de la majoria d’activitats de forma presencial.

 • Cafès i restaurants: poden tenir clients a les terrasses fins a un 75% de la seva capacitat, dins del local podran atendre fins a un 50% de la capacitat, i és permès el consum al tasser, sempre que es garantesqui la distància de seguretat entre clients o grups de clients. L’ocupació màxima per taula o agrupacions de taules serà de 20 persones.
 • Amplien fins a 20 el nombre de persones que es podran reunir.
 • Els llocs de culte podran omplir fins a un 75% de la cabuda.
 • Les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses, amplien l’aforament al 75% de la capacitat de les instal·lacions, però no poden superar el màxim de 150 persones a l’aire lliure o 75 en espais tancats. El vetlatori de difunts i els funerals podran reunir fins a 50 persones a l’aire lliure i 25 en espais tancats.
 • Els petit comerç podrà obrir independentment de la seua superfície, hauran de limitar a la meitat el seu aforament.
 • Els grans centres comercials podran obrir amb un 50% d’aforament i les seves zones comunes amb el 40%.
 • Poden fer activitats culturals els locals destinats a actes i espectacles culturals, i biblioteques amb un 50% de capacitat. La Biblioteca de Sineu permetrà l’estudi en sala amb la mateixa cabuda. Els museus i les sales d’exposició podran acollir les visites del públic amb limitacions d’aforament al 50%.
 • Els cinemes, teatres, auditoris i circs podran obrim amb espectadors fins al 50% i amb seient assignat amb l’entrada. No permetran de superar dins llocs tancats les 80 persones i a l’aire lliure, amb el públic assegut, les 800.
 • Grups de fins a 30 persones podran fer activitats de turisme actiu i de naturalesa. Les activitats amb guia turístic es limiten a grups màxims de 20, hauran de concertar cita prèvia.
 • Permetran l’ús de poliesportius i piscines fins a un 30% de la capacitat habitual.
 • A la fase 3 es reprendran activitats per a la població infantil i juvenil, amb un màxim de 200 participants a l’aire lliure entre menors i monitors, o de 80 en espais tancats, que s’hauran de dividir en grups de 10.

Segurament una de les noves activitats permeses més representatives del nostre racó de país és que ja seran permesos els viatges entre les quatre illes sense restriccions per als residents.

Per altra part, la Conselleria d’Educació ha instat les escoles a citar alumnes en grups reduïts per a fer tutories, cosa que aplicaran ja aquesta setmana les escoles de Sineu fins en posar punt, dia 19 de juny.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: