Diversos artistes i companyies d’arts de carrer reivindiquen a Sineu el seu paper de transformació social

L’acció forma part d’una acció conjunta mundial impulsada pel col·lectiu Money for free.

Diversos artistes i companyies de teatre de carrer han realitzat avui divendres a les 13.30 una acció col·lectiva a la plaça del Fossar de Sineu. L’acció ha acabat amb la lectura d’un manifest que reivindica el
valor de les arts com a motor per a la transformació social.

L’acció, que s’emmarca dins una acció conjunta mundial, s’ha centrat a Sineu aprofitant la residència artística que el col·lectiu Güilis, coordinadors locals de la iniciativa, estan realitzant dins el C.IN.E.

Durant la presentació del manifest, els artistes han realitzat una acció col·lectiva per visibilitzar la necessària connexió entre els éssers humans, una acció que reivindica la recuperació del carrer como
espai de diàleg, expressió i convivència.

El manifest reivindica el valor dels carrers com a espais de trobada, de diàleg i convivència, espais democràtics i a la vegada d’expressió de canvi, i a celebra les arts de carrer com a un aliat davant la falta
d’empatia perquè faciliten la relació amb el desconegut, la llibertat d’expressió i les emocions col·lectives.

Acaba encoratjant als i a les artistes i a la ciutadania a sortir al carrer per fer art, i a les institucions culturals a ser valentes i emprendre propostes amb voluntat transformadora per al territori i la ciutadania.

L’actriu Gypsy Nel·lo ha llegit el manifest i els artistes implicats han estat Gianni Penna, Cata Lans, Leo Alburquerque, Cintia de Luis, Gypsy Nel·lo, Joan Servera, Gràcia Moragues, Pilar Gimeno, Carla Fontes, Elena Xibillé, Lluki Portas, Joan Maria Pascual, Alejandro Navarro, Ruth Delgado i Rosa Forteza, que han col·laborat en nom propi o també en representació de companyies, com col·lectiu Güilis, Mov-i-ments o Manipulats.

La presentació del manifest ha tengut lloc simultàniament a diverses ciutats europees, amb especial presència de ciutats catalanes i espanyoles com Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Mataró, Mallorca, Madrid, Córdova, Vila-real, Burgos, Cantabria, Granada i Lanzarote. A nivell internacional, l’acció tindrà lloc a ciutats com Lisboa, Lubljiana, Amsterdam, Cerdeña, Vilnius, Lille, Haifa i Montpellier entre d’altres.

Més de 700 artistes de carrer, associacions professionals, gestors culturals i festivals donen suport al manifest.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: