Inicien el procés de sanció a l’Ajuntament per mor d’haver tornat a penjar el pollastre i el conill a les canyes de les corregudes del cos

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha emès l'”Acord d’iniciació de procediment sancionador referent a infraccions en matèria de protecció d’animals”. Aquest document ha estat redactat a efectes de les dues denúncies interposades per l’Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) i l’Asociación Nacional para la Protección y el Bienestar de los Animales, arran d’haver reaparegut a les passades corregudes del cos per la Mare de Déu d’Agost el pollastre i el conill vius, com a joia, penjats a la manera tradicional de les canyes durant les corresponents corregudes del fadrins i de bots amb els peus fermats. En el document reporten que la sanció indicativa és de 3000 euros i que tota la responsabilitat recauria sobre l’Ajuntament de Sineu.

Reaccions

De moment, sabem que ha rebut l’acord l’associació ASSAIB, que ahir ho va fer públic mitjançant el seu perfil de Facebook.

A l’escrit fet a la xarxa social, l’associació s’alegra d’aquesta primera passa administrativa, perquè segons ells “(De vegades) les denúncies tenen els seu fruit”. A part, també reconeixen que fa falta esperar a veure el recorregut que tendrà la via sancionadora, perquè ara encara està en fase d’al·legacions.

Per part de l’Ajuntament, consultat el batle Tomeu Mulet, ha afirmat que encara no han rebut el document. L’any passat, en saber que hi hauria qualque denúncia de les associacions animalistes, Mulet ja va defensar l’actuació de l’Ajuntament que, segons el criteri de l’equip de govern, va mirar de cercar la fórmula de mantenir el benestar dels animals fins el moment de penjar-los a les canyes i de conservar la imatge més fidel a la tradició.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: