L’ambigüetat de certes decisions de les autoritats front a la covid-19 provoca certa por a alguns restauradors

IMG_3275

Aquesta imatge sembla una broma. Un bar-restaurant de la plaça des Fossar, tancat en bon dimecres, dia de mercat. Hi ha hagut alguns altres restauradors que es plantegen alguns esdeveniments planejats.

I és que, segons els propietaris d’un d’aquests locals, «és molt complicat controlar els clients, que aquestes darreres setmanes s’han relaxat, i actuen com si ja no hi hagués virus». Segons aquesta mateixa font, «dimecres passat, amb l’arribada de turistes, es va fer molt complicat fer respectar les normes». En aquest local avui han tancat, i s’estimen més obrir demà, que teòricament tancaven: «no ens volem arriscar, perquè la sanció no arribarà només al client, també a nosaltres». En un altre establiment es queixen de «l’ambigüetat de les normes, que canvien cada instant» i que «ningú ens ha dit com ho havíem de fer, i només intuïm com ho hem de fer pel que veiem en els mitjans de comunicació, pel vídeo i la xerrada virtual organitzada per l’Ajuntament les passades festes de Sant Marc i sa fira, i pel ‘ràdio-calle’ de la gent».

L’Organització Mundial de la Salut va canviar alguns criteris dia 9 de juliol, i alguns governs autonòmics han fet més estricte l’ús de la mascareta (Catalunya, Extremadura i, també, les Illes Balears, les segones en adherir-se a les noves normes). El coneixement científic del coronavirus canvia molt ràpidament, i cada dia hi ha nous descobriments de la seva biologia i epidemiologia, i això fa que les recomanacions per prevenir-lo s’actualitzin constantment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: