Un dispositiu d’uns vint agents vetllarà pel compliment de les normes sanitàries el dia de la “no-Mucada”

Amb tota seguretat, aquesta imatge de l’estació intermodal de Palma, plena de joves que cercaven pujar al tren que sortia cap a Sineu el dia de la Mucada de l’any passat, no es repetirà enguany.

Una vintena de policies locals i guàrdia civils reforçaran la seguretat aquest dilluns 10, dia de la festa del Much de Reig, enguany suspesa. Res comparat als dispositius d’anys anteriors, amb més de setanta agents vinguts d’altres municipis per controlar una dotzena de milers de persones.

Segons el batle, Tomeu Mulet, «no esperam que hi hagi cap aglomeració, ja que la gent és conscient de la situació que vivim». Segons el màxim edil municipal, l’objectiu del dispositiu policial és d’ajudar al propi desenvolupament normal de la jornada, i que «de fet, aquests agents ajudaran als propis locals de restauració a mantenir la normalitat».

Avui l’Ajuntament ha repartit un BAN Municipal als bars i restaurants, recordant les mesures sanitàries vigents, i que s’han de respectar obligatòriament aquest dilluns. Segons el regidor de festes, Pedro M. Álvarez, l’objectiu d’aquest decret municipal és d’evitar aglomeracions i males pràctiques dels ciutadans.

El document recorda la prohibició de posar barres exteriors, posar música, usar envasos de vidre, o tenir obert més enllà de les 2h de la nit. Vegeu aquí el BAN:

Què faran els bars?

La majoria d’establiments consultats per DíNGOLA tenen clar que dilluns serà un dia ‘normal’ per a ells. Ells no organitzaran res especial. Ara bé, òbviament si la gent va al bar a fer un gintònic, no se li dirà que no, sempre que respecte les normes sanitàries vigents.

Si avui, dijous, un pot anar a dinar o a fer una copa a un bar, òbviament dilluns ningú li ho podrà negar. Això els bars ho tenen en compte. Però també tenen en compte que no es podrà organitzar cap “bauxa” addicional a la normalitat quotidiana. Alguns bars ja han anunciat a les xarxes socials que obriran com un dia normal, amb totes les mesures de seguretat.

Algun celler ja té gairebé ple per aquest dilluns migdia.

Què hi diu la Muchal Foundation?

La Muchal Foundation es remet al seu escrit de dia 10 de juliol a les xarxes socials. L’associació organitzadora de la festa més esperada de l’any, ja va dir que enguany tot ho farien «molt casolà, on-line, alegre i de petit format». Segons fonts de la Muchal Foundation amb les que ha parlat DíNGOLA, l’associació no fa cap crida a ningú, recalca que no hi haurà res ‘presencial’, que tot serà ‘on-line’, i que anima a la gent a estar pendents del mòbil o de l’ordinador.

Què faran els sineuers?

La gent consultada per DíNGOLA és sincera i molts no amaguen que faran un dinarillo i un poc de bauxa ‘casolana’. Els grups es reuniran a cotxeries o terrasses dins el poble, o a casetes a fora vila, per dinar, i després alguns sortiran a «fer un voltí».

Com hem dit abans, algun restaurant té ple.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: