(Fugir de) la justícia és igual per a tots?

[OPINIÓ]

Un dels delictes pels que va ser acusat el raper Josep Miquel Arenas Valtònyc, resident a Sineu durant temporades i amb família en el nostre municipi, va ser el de “calumnias e injurias graves al rey”. El 22 de febrer del 2017, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, va dir en una piulada que “rapear sobre el Rey no debería ser delito”. El cantant sineuer, a la sortida de l’Audiència Nacional, va assegurar que continuarà denunciant que els Borbons “són uns mafiosos”. Uns minuts abans havia estat condemnat a 3 anys i mig de presó.

El rei emèrit Joan Carles I ahir va enviar una carta al seu fill, dient-li que deixava Espanya, “con el mismo afán de servicio que inspiró mi reinado”. Amb nombroses sospites de corrupció, doblers en paradisos fiscals, sonats escàndols amorosos o sexuals, i actituds com a mínim poc ètiques -com anar a caçar elefants a Botswana amb la rossa aristòcrata Corinna, l’any 2012, en plena crisi econòmica-, el emérito ha partit. Ha patit sense dir res. O millor, sense dir-nos res, als súbdits. Ho ha dit només al seu fill, l’actual monarca, ja que a ell va anar dirigida la carta d’ahir. Diuen que ja no és Espanya, que possiblement ja és a República Dominicana o qui sap on. No ho sé. La Fiscalia l’estava investigant per possibles delictes econòmics. Recordem que tot es va complicar fa uns mesos quan es va saber que Joan Carles I havia rebut un regal de 100 milions d’€ del rei Abdalla de l’Aràbia Saudita, que havien estat ingressats en una fundació panamenya (Lucum, de la qual el titular del compte bancari era el emérito), i que després 65 d’aquests 100 milions havien estat trets del compte i regalats a na Corinna Larsen.

És veritat que oficialment el rei campechano no ha fugit de la justicia. Perquè per ara no hi ha cap sentència contra ell, i si hi fos, ningú pot afirmar que no torni a complir-la. Però ningú no dirà que no resulta inevitable la comparança amb altres que han hagut de marxar a l’estranger. Ha fugit sense dir res al poble, quan era investigat.

A veure si surten ara aquells que deien covard a Carles Puigdemont i a altres membres del govern legítim català (que varen fugir per no entrar a presó, després de fer el que el poble els havia manat fer, com toca ser en una democràcia). I aquells que deien a Valtònyc que “era un cagat”, que tornàs “si tenia collons”. Esper ansiosament quines declaracions faran ara aquells, dels fugats de la justícia.

O tots moros o tots cristians, com diem en bon mallorquí.

Miquel Puiggròs Noguera

[NOTA MENTAL: Per cert, per ara ningú ha acusat Valtònyc de tocar cap duro de ningú, i crec que el jove sineuer-pobler va partir cap a Bèlgica amb ben poca calderilla dins les butxaques. I respecte les manifestacions referents al campechano, ara es veu que el jove alguna raó devia tenir…].

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: