Avui és un dia important per a Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant havia de celebrar dia 8 de setembre, fa una setmana, la vista per determinar si extradia a Espanya al cantant sineuer-pobler Josep Miquel Arenas Valtònyc. Ara bé, arran de la pandèmia de coronavirus va decidir ajornar-la una setmana. Així doncs, finalment avui, 15 de setembre a les 09:00 hores del matí, es celebrarà la vista, tal com ha anunciat el seu advocat Gonzalo Boye.

Recordem que Valtònyc va ser condemnat a tres any i mig de presó per enaltiment del terrorisme, amenaces i calumnies i injúries greus a la Corona. Des de fa dos anys està exiliat a Bèlgica.

Valtònyc xerrant amb el seu advocat, Gonzalo Boyé.

Valtònyc va ser denunciat per Jorge Campos. Campos -ara diputat- és l’antic president de la fundació Círculo Balear, reconvertida en Actúa, i ara dins VOX. Els del Círculo Balear varen protagonitzar undels episodis més trists de la democràcia a Sineu, quan el 2011 provocaren incidents durant la inauguració d’una estàtua a sa Plaça. Cridaren ‘habla en mallorquín’ (així en castellà) a la mestra de cerimònies quan, precisament, xerrava en mallorquí. I s’enfrontaren -gairebé arribant a les mans- amb els sineuers que protestaven contra la seva presència.

S’obriren mesos d’intensíssima actualitat a Sineu, amb l’estàtua, i a Mallorca tot bullia pel TIL. També nombrosos fets ocorreguts a Balears aquest temps obriren un debat que posava en dubte la llibertat d’expressió. Accidentalment Valtònyc també va entrar dins la roda d’acusacions i estira-i-arronses, fins acabar condemnat a tres anys i mig de presó.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: