Els jutges belgues ajornen la decissió sobre l’extradició de Valtònyc, que tornarà denunciar la corrupció de la Monarquia d’Espanya

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha tornat ajornar la decissió sobre Valtònyc.

Els mitjans de comunicació estaven expectants sobre el que ocorria avui amb Valtònyc.

La vista per determinar si extradia a Espanya al cantant sineuer-pobler Josep Miquel Arenas Valtònyc s’havia de celebrar dia 8 de setembre, fa una setmana. Ara bé, arran de la pandèmia de coronavirus es va decidir ajornar-la una setmana. Així doncs, finalment avui, 15 de setembre a les 09:00 hores del matí, s’ha celebrat la vista, tal com havia anunciat l’advocat Gonzalo Boye, però durant el transcurs d’aquesta el jutge belga ha decidit de consultar sobre el cas el Tribunal Constitucional de Bèlgica, de manera que ha hagut de ser ajornada de nou fins al 3 de desembre

Per la seva banda, un dels seus advocats, Simon Bekaert, ha piulat a Twitter que «continua el combat pels drets fonamentals» i que «Tenim plena confiança»:

Boye també ha piulat, avui matí, i ha dit que Valtònyc tornarà denunciar la corrupció de la Monarquia espanyola per defensar-se:

Recordem que Valtònyc va ser condemnat a tres any i mig de presó per enaltiment del terrorisme, amenaces i calumnies i injúries greus a la Corona. Des de fa dos anys està exiliat a Bèlgica.

Valtònyc xerrant amb el seu advocat, Gonzalo Boyé.

Valtònyc va ser denunciat per Jorge Campos. Campos -ara diputat- és l’antic president de la fundació Círculo Balear, reconvertida en Actúa, i ara dins VOX. Els del Círculo Balear varen protagonitzar undels episodis més trists de la democràcia a Sineu, quan el 2011 provocaren incidents durant la inauguració d’una estàtua a sa Plaça. Cridaren ‘habla en mallorquín’ (així en castellà) a la mestra de cerimònies quan, precisament, xerrava en mallorquí. I s’enfrontaren -gairebé arribant a les mans- amb els sineuers que protestaven contra la seva presència.

S’obriren mesos d’intensíssima actualitat a Sineu, amb l’estàtua de Jaume II, i a Mallorca tot bullia pel TIL. També nombrosos fets ocorreguts a Balears aquest temps -en els que governava José Ramon Bauzà– obriren un debat que posava en dubte la llibertat d’expressió. Accidentalment Valtònyc també va entrar dins la roda d’acusacions, polèmiques, declaracions i estira-i-arronses, fins acabar condemnat a tres anys i mig de presó per la lletra de les seves cançons.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: