S’estrena “Dibuixant Max”

Aquests dies han començat a distribuir el documental produït per IB3 i La Perifèrica, dirigit per Cesc Mulet, sobre el procés creatiu de l’il·lustrador i autor de còmics Francesc Capdevila Max, nat a Barcelona i establert a Sineu.

De Sineu estant, a través del documental, donen a descobrir el món i l’obra de Max mitjançant la paraula del mateix autor i el seu traç, fent una mirada cap al seu subconscient, les seves influències i fonts d’inspiració, la seva biblioteca, el seu taller, el seu procés de creació i les seves eines. És un documental sense entrevistes, on el propi Max desvetlla el perquè de la seva feina i el seu interior amb símbols, somnis, regnes fantàstics i personatges irreverents.

Max dibuixa un diagrama en forma de X amb conceptes que susciten la seva obra: la porta com a símbol de trànsit i accés a l’interior d’allò simbòlic, personatges (ninots, ficció, teatre…), biblioteques (fonts, mites, literatura), cruïlles, humor (surrealisme, Bardín, l’absurd…), ombres (idees, inspiració…) i Carbón (un dels seus darrers llibres publicats i l’origen del dibuix).

El documental transita entre la primera i la tercera persona, entre la ficció i el documental. Entra en les seves vinyetes de la mà d’un narrador etiquetat d’humorista metafísic, filòsof, surrealista, irreverent.

Un passatge cap al món animat fruit de la fantasia i el subconscient de Max reforçat amb la banda sonora de Kiko Barrenengoa.

En aquest enllaç podreu veure el tràiler:

Dibuixant MAX

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: