El temps que arriba demà no afavorirà massa les blaves

Les pluges de fa dues setmanes i, ara, les temperatures agradables, han afavorit l’aparició dels primers bolets en els alzinars: ja hi ha sineuers que fa dies que troben blaves, (Russula) principalment.

Segons els biòlegs i els micòlegs, les espècies del gènere Russula volen humitat i relativa calor (per això en trobam durant el setembre i octubre, principalment), al contrari dels esclata-sangs (Lactarius) que s’estimen més un poc més de fredor (per això en trobam durant l’hivern, principalment).

Segons la previsió de l’AEMET (feu clic aquí), aquest cap de setmana les temperatures poden caure fins a 10 graus per davall de les actuals (arribant a màximes de només 24 graus). Això pot no afavorir gens el creixement de les blaves, tot i que caldrà veure fins a quin punt és intensa la baixada de temperatures. Tanmateix, venen brusques més o menys intenses, i això sí que és bo pels bolets. Us ho explicàvem aquí (feu clic).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: