Una nova passa de la digitalització de l’arxiu històric

El mes passat va acabar una nova fase de la digitalització de l’Arxiu Municipal de Sineu, en què hi ha documents datats d’ençà del segle XIV. Són més de mitja dotzena de pobles que han pogut envestir a la més que necessària digitalització dels seus arxius gràcies al Fons d’Organització d’Arxius dels Ajuntaments del Consell de Mallorca iniciada l’any 2018. Aquell any, l’arxiu de Sineu també va poder digitalitzar la primera remesa de documents.

El projecte cultural per a la digitalització del fons i col·lecció documental de l’arxiu municipal per a 2020 s’ha centrat en els materials dels segles XVIII i XIX. Entre els documents digitalitzats destaquen un «lligall de comunicacions, circulars i altres impresos des de 1619 a 1809»; el «Llibre d’Estims de la Universitat i vila de la Verge Maria de Sineu»; de 1615 a 1630. Bartholomeus Capdebou. Not ac Scriba Regius dictae Universitatis et Villae beate Virginis Marie de Sineu; els cadastres de 1613 i 1660, 1695 i 1759; i el «Apeo y valoración general del capital y productos especificos de todas las tierras, edificios y propiedades de dicha villa en el correspondiente año de 1818». Les còpies digitals que han fet enguany s’han unit als treballs realitzats en fases anteriors i romandrà custodiat a l’Ajuntament.

Fotografia d’un de diversos llibres del segle XVIII conservats a l’Arxiu Municipal de Sineu [Ajuntament de Sineu]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: