«Miquel, estàs defecant, mira a davant!»: Díngola fa 10 anys i us hem preparat un especial que vos mostra el «back-office» de tot plegat

Macià: «Pssst, mira a davant, estàs cagant!»
Joan Josep Bonnín: «Saps si toca una ortiga amb so cul…»

El passat setembre la revista Díngola va celebrar els seus 10 anys.

Poca gent és conscient de la feinada que du l’edició d’un mitjà que intentam fer de la manera més professional. Quan la revista us arriba a les mans, ha passat per tot un seguit de processos que impliquen no només la redacció de la noticia en sí, sinó la prèvia investigació, corroboració o contrastació de la informació i/o dels fets, la posterior correcció lingüística, maquetació i publicació.

Com a nota curiosa us adjuntam uns moments del «making-of» de la portada del número 15 (desembre de 2014) en el que Macià Puiggròs va organitzar un betlem vivent amb tots els redactors d’aquest mitjà. Què volem mostrar? Doncs que no és fer una foto i ja està. Hi va haver tot un procés de conceptualització (Què volem transmetre? Què farem? Com?), planificació (necessitam una somera, necessitam un infant de veres, hem de trobar una cova, hem de ser ics persones per poder fer fer tots els personatges, ho hem de fer en cap de setmana perquè la resta de dies fem feina), execució de les passes prèvies (cerca de vestuari, complements, decoració del lloc), realització de la foto (equipament fotogràfic professional, ajudants de càmera, preparació de l’escenari…), edició de la foto (tria de la millor foto feta, arranjaments de l’original, filtres…), publicació

Doncs amb qualsevol element de la revista (un text, un quadre gràfic, un pòster, etc.) passa el mateix. Què quan ho rebeu, net, pulcre i ben col·locat tot, hi ha hagut tot un procés darrera. Us ho explicarem amb tots els ets i uts en el número 38 de la revista, que surt demà.   

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: