Duel de premsaforanistes

Avui horabaixa s’ha celebrat a Sineu un duel -que per significància i emoció hem de qualificar d’olímpic- entre un santjoaner i un sineuer, tots dos estimadors de les paraules i de la premsa forana, i tots dos de poc ençà afeccionats al joc de l’Scrabble (el joc de crear mots encreuats amb puntuació). Eren Toni Bauçà, col·laborador de la revista Mel-i-sucre, i Joan Munar, de Díngola. Tot un titànic duel premsaforanista perquè, de fet, un i altre han entrat al món de l’Scrabble de la mà del conegut articulista i director de la revista manacorina Cent per cent, Toni Riera, qui els convidà a participar a la ManaCup, disputadíssim campionat d’aquest joc lletrut que organitza el Club Scrabble Manacor.

Bauçà, a mà esquerra de la imatge, i Munar, a mà dreta, han fet un esportiu intercanvi de revistes just a punt de començar. Fair play, sobretot.

Les cadires de la terrassa del Bar Sabina, a la plaça, han aparellat l’estadi en què els dos scrabblaires neòfits han mirat de fer enfilalls de vocals i consonants que acaramullassin quanta puntuació més alta fos possible a força de sumes, duplicacions i triplicacions. El Santjoaner de Mel-i-sucre prest ha arreplegat un bon nombre de punts al seu costat del marcador amb els 24 que li ha donat un XAI, avantatge que ha mantingut gairebé fins a mitjan partida, fins que Munar (amb àlies scrabblaire L’Obrer del Much) ha fet tombar el resultat cap al seu favor amb un RAL·LI de 24 al qual, al cap de poc, ha afegit un SENYI de 39, això l’ha ajudat a mantenir la línia fins al final de la partida fent que la palma de la victòria d’aquesta ronda entre els dos del Pla quedàs a Sineu.

Acabat tot, l’àrbitre ha comprovat que el campanar de Sineu mantenia la posició habitual i que no faltàs cap careta del joc de set dimonis de Sant Joan per petició dels assistents temerosos de les antigues disputes entre pobles del Pla.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: