Dones d’arrel inicia un hort ecològic amb la sembra de faves, pèsols d’oli i carxofes

Dones d’arrel, l’associació de dones de Sineu, té a partir d’ara un hort social ecològic. L’Ecohort de l’entitat neix amb la voluntat de ser un espai de producció natural amb vocació de respecte a la terra. Hi volen emprar les llavors de les nostres varietats locals, les tradicionals i lliures de tota la vida i esperen també anar fent el seu propi banc de llavors. Ja hi han instal·lat un sistema de reguiu i aquests dies passats iniciaren la sembra de faves, pèsols d’oli i carxofes.

Dones d’arrel es plantegen donar els fruits obtinguts a aquelles famílies que tinguin circumstàncies econòmiques difícils i pateixin mancances alimentàries i conviden totes aquelles persones que vulguin compartir-ne els objectius. 

El projecte de l’hort ha nascut gràcies a diverses circumstàncies que els han abocat a donar-li forma i posar-lo en marxa: una família del poble disposava d’un bocí de terra amb aigua i no tenia qui se’n cuidés i elles en cercaven un per crear-hi un hort social. Altres persones els mostraren la seva disponibilitat a col·laborar-hi: els oferiren eines i màquines, el seu temps, els donaren planters, llavors, consells,…

Dones d’arrel és una associació jove dins el poble i la pandèmia ha aturat algunes de les accions que tenien previstes però també n’han aparegut d’altres que no entraven en els seus plans. L’Ecohort és una d’elles.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: