Més restriccions a Mallorca per la pandèmia

El govern endureix les mesures a Mallorca atès l’empitjorament de la pandèmia. Serà a partir del porper dimarts dia 29.

El Consell de Govern aprovarà demà dilluns una proposta d’actualització del sistema de nivells d’alerta sanitària per fer front a la COVID-19 que contempla apujar Formentera al nivell 3 i endurir les mesures del nivell 4 vigent a Mallorca.

Les noves restriccions que s’aplicaran a partir de dimarts en el marc del nivell 4 a l’illa de Mallorca, i que romandran vigents fins al dia 11 de gener, afecten principalment els horaris i dies d’obertura de l’activitat comercial i de la restauració.

A partir de dimarts, tots els establiments comercials de Mallorca hauran de concloure la seva activitat a partir de les 20:00 hores, amb l’excepció de benzineres i establiments dedicats al comerç essencial (alimentació, begudes, productes higiènics i altres productes de primera necessitat) farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica i centres de veterinària.

Igualment, restarà prohibida l’obertura al públic els dissabtes, diumenges o festius dels establiments comercials i centres comercials que disposin de més de 700 metres quadrats de superfície destinada a exposició i venda al públic, amb les mateixes excepcions.

Es manté la prohibició del servei de restauració en espais interiors dels establiments dedicats a aquesta activitat, excepte per a l’activitat de servei a domicili, que s’ha de dur a terme a porta tancada, i també de recollida de menjar i beure, que s’ha de dur a terme sense accés dels clients a l’establiment. No es permet el consum a les barres dels establiments. Queda prohibida també la utilització de màquines recreatives, màquines de joc i similars en els interiors d’aquests establiments.

A partir d’ara, a més, els establiments esmentats només podran fer ús de les terrasses de les que disposin des de la seva obertura fins a les 18.00 hores de cada dia i amés amb una capacitat reduïda al 75% de la capacitat màxima autoritzada.

Tots els establiments de restauració tenen com a hora de tancament la legalment autoritzada, la qual en cap cas pot superar les 24.00 h. A partir d’ara, entre les 18.00 h 22.00 hores només es permet l’activitat de recollida de menjar preparat i begudes pels clients sigui per emportar o la prestació de servei a domicili. Entre les 22.00 h i les 24.00 hores només es permet l’activitat de prestació de servei a domicili.

Cap d’any

La presidenta Francina Armengol ha explicat que es mantindran les mateixes mesures que per al Nadal. En el cas de Mallorca, es manté la restricció que regeix la resta de dies: sis persones a taula, com a molt de dos nuclis de convivència. La restricció de la mobilitat es manté fins a les 22.00 h, encara que es recomana  que a les 20.00 h, quan tot estarà tancat, no hi hagi més activitat al carrer.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: