L’empresa propietària de Ca Don Enric cedeix un bocí del casal a l’OCB perquè hi posi un «souvenir» turístic mallorquí

Estat actual del casal de Ca Don Enric (foto del 27 de desembre).

La delegació local de l’Obra Cultural Balear, editora d’aquest mitjà, ha arribat a un acord amb els propietaris de l’hotel que es construirà en el casal de Ca Don Enric, per muntar-hi una mena de souvenir de productes de la terra, marxandatge, i boutique turística.

L’acord va ser signat per Octavio Caballero Pérez, l’advocat i administrador de Lipicano Investments, promotor de l’hotel (vegeu Díngola núm. 37, pàgina 24), i Pep Mestre Noguera, tresorer de l’OCB Sineu, el passat dijous 24 a Palma. Segons l’acord, l’hotel de luxe que es construirà al majestuós casal del segle XIX oferirà a l’Obra un espai en la planta baixa, devora la recepció, perquè l’associació hi instal·li una botiga. La botiga tendrà la finalitat de vendre productes per finançar activitats de l’OCB –tant de la delegació local, com de l’entitat en el seu conjunt–, i al mateix temps fer pedagogia de país i de poble –principal «leitmotiv» de l’associació–.

Així, lligat amb tal finalitat, l’espai oferirà tot tipus de productes de la gastronomia local, com ara ensaïmades i garrovetes del papa –dels forns de Sineu–, o sobrassades –d’alguna carnisseria del poble–, o mallorquina, com ara vins, confitures, licors o formatges. En l’apartat més de souvenir disposarà de diversitat d’articles per a venda als turistes, com ara tasses, ferratines, clauers, camisetes, calendaris, etc. –que seran comanats a Periscopi Estudi–, i també productes d’altres associacions com els Dimonis de sa Cova des Fossar o de la Muchal Foundation. Un racó cultural de la botiga disposarà de la majoria de llibres editats a Sineu o per part de sineuers –Sabateret, Mn Bartomeu Mulet, Francisca Florit, etc.–, i fins i tot algun producte musical –per exemple hi ha devers tres-cents CDs de Vabbé fer un Rot, del 2010, de la Muchal Foundation, encara en estoc–. Altres elements, com ara bosses de mà –de tela de llengos–, espardenyes d’espart, les agendes ecològiques d’APAEMA, etc. completaran l’oferta de productes. Òbviament, la botiga s’afegirà als estancs com a punt de venda de la revista Díngola en paper, i també serà un punt d’informació pels socis o futurs socis de l’Obra.

La regidoria de turisme de l’Ajuntament de Sineu ha mostrat tot el seu suport a la iniciativa. El conveni pel local que ara té l’OCB al claustre de Sant Francesc seguirà vigent, i en aquest cas el local s’usarà també com a magatzem de la botiga –Lipicano Investments només ha cedit un espai de 15 m2, i per tant a la botiga no hi haurà espai per guardar-hi productes, que s’hauran d’emmagatzemar al local del claustre–.  

Lipicano Investments va acceptar la proposta de l’OCB després de dos mesos de negociacions. Segons Caballero, l’administrador, «volíem alguna cosa que oferís un plus de mallorquinitat a l’hotel, perquè nosaltres som una empresa de Madrid, i això sempre és un hàndicap a l’hora d’establir-se en ple centre del Pla de Mallorca» va dir. «Per això us confiam un espai, a molt bon preu, perquè doneu aquest plus a la nostra marca» va afegir. L’OCB haurà d’aportar 850€ mensuals a Lipicano Investments en concepte de lloguer d’aquestes instal·lacions, i segons l’acord haurà d’obrir obligatòriament sis dies a la setmana –encara que els dimecres de mercat, els dissabtes, i els diumenges d’estiu haurà d’obrir obligatòriament, en tractar-se d’un establiment turístic–.

Per la seva part, Mestre, tresorer de l’OCB, ha afirmat que «amb aquesta botiga ampliam encara més el ventall de serveis que oferim al poble, i creiem que serà una bona font de finançament per a nosaltres». Diu que no tot és tan bonic com sembla, que les negociacions varen ser feixugues, i que va sentir una conversa de telèfon de l’administrador de Lipicano, en la que es referien a l’OCB com a «los catalanistas esos». Tot i això, tenien molt clar que l’OCB era l’entitat ideal per gestionar aquest espai.

L’OCB iniciarà el procés per a contractar la persona que estarà a càrrec de la botiga quan faltin dos mesos per obrir l’hotel. També uns mesos abans el propi president de l’entitat, Joan Vanrell, que és arquitecte, dissenyarà el condicionament de l’espai: «bah, això seran quatre retxes» va dir.


ACTUALITZACIÓ 29 DE DESEMBRE: Òbviament la notícia sobre la cessió d’un espai de la planta baixa del casal de Ca Don Enric a l’Ocb Sineu va ser una innocentada.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Guillem

    Lloguer de 850€ anuals voleu dir?? Perque fer 850€ mensuales per 15m2 …..haureu de vendré molts de productes….no hi veig molt de marge.
    Voldria que vos vagi bé…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: