ÀVOL, la maduresa de la genialitat

El nou espectacle del Circ Bover, ÀVOL, es pot definir com la maduresa de la genialitat i a la inversa, la genialitat de la maduresa.

En si mateixa aquesta darrera creació de la companyia mallorquina de circ esdevé un final i un principi de cicle. Un final perquè com ens han explicat amb ÀVOL acaba una etapa de cinc anys d’experimentació amb el bambú, i un principi perquè aquesta tercera proposta escènica que neix després de Vincles i Sentinel, esdevé el projecte amb el qual el Circ Bover després de quinze anys de trajectòria professional puja als escenaris i ho fa amb veu pròpia.

És una pregària reivindicativa que commou gràcies a la introspecció individual. Manifesta obertament la importància de la figura de l’artista i el paper de la cultura dins la nostra societat i ho fa partint de la revolució conscient i la rellevància que té el creixement emocional de l’ésser humà. De fet, l’obra es pregunta i pregunta al públic sobre el sentiment de pertinença i la llibertat com a motors transformadors en un moment tan convuls i complicat com l’actual.

ÀVOL agafa de la mà el públic i el condueix per un relat on l’estructura de bambú pren vida des de les emocions. El discurs, el diàleg, la paraula, en definitiva, la veu dels artistes ens condueix per un camí reflexiu que empra l’humor i les escenes còmiques per arribar als sentiments més insondables. La resistència és el camí per a la conquesta de la superació.

Donen vida a ÀVOL les estructures de bambú, els pals i les cordes s’entrellacen per donar forma a l’esdevenir de l’espectacle que compta amb les habilitats i peripècies dels quatre artistes que l’interpreten. Després de vuit anys el director artístic del Circ Bover, Tià Jordà, torna a escena i ho fa acompanyat de tres veterans dins el món del circ com són el Marc Florencio, l’Adriano de Carvalho i la Carla Fontes.

El nou espectacle és fruit de gairebé dos anys de feina i la col·laboració i participació de grans professionals. Idea original de Tià Jordà, ÀVOL, ha comptat amb la direcció i dramatúrgia de l’italià Roberto Magro, la direcció tècnica de la brasilera Poema Mühlenberg i l’acompanyament artístic del Biel Jordà. La música creada especialment per a l’espectacle és obra del Joan Vila, l’escenografia i la il·luminació del Pau Caracuel, el vestuari de la Ruth Delgado; i finalment la producció executiva de la Cristina Mateu amb l’ajuda de la Joana Peralta.

No us podem desvetllar més, però us invitem a viure ÀVOL en primera persona aquest cap de setmana al Teatre Principal de Palma. Les funcions són a les 12 hores aquest dissabte 9 i diumenge 10 de gener.

Díngola desitja al Circ Bover amb ÀVOL sort i encerts i, com bé diu l’assagista i catedràtic, Josep Maria Esquirol, “Que la cosmicitat sigui la base de la verticalitat”.

Per a la compra d’entrades aquí us deixem l’enllaç

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: