Ara mateix Sineu és el dotzè municipi amb major proporció de noves infeccions

Sineu és el dotzè municipi de Balears pel que fa a nous casos, aquests darrers 14 dies.

Si avui mateix agafau cotxe i us moveu cap a diferents municipis de Mallorca, on tendreu més possibilitats de contagiar-vos per coronavirus és a Deià (IA 1296’6). També us seria probable el contagi si feu coses per Santa Eugènia (IA 1089), Alcúdia (IA 943’6), Binissalem (IA 910’5), Santa Maria (IA 854’2), Alaró (IA 807’7), etc. La incidència acumulada (IA) és la proporció que persones que emmalalteixen en un lloc concret. La incidència acumulada a 14 dies, la d’ús més habitual, és el nombre de casos apareguts en un lloc –per exemple a Sineu– durant les dues setmanes passades, dividit per 100.000.

IA 14: És una mesura de, si tots els pobles fossin iguals de grossos i tots tenguessin 100.000 habitants, quants dels seus habitants haurien agafat la malaltia a cada poble aquestes 14 dies previs. Com més grossa és l’IA, més casos hi ha hagut, i per tant més gent infectada i, per tant, amb possibilitats d’infectar altres persones.

Sineu (IA 673’3) seria el dotzè municipi amb més possibilitats d’infectar-vos. Abans hi hauria els municipis mencionats abans, i Marratxí (IA 768’9), Palma(IA 761’9), Búger (745’3), Llucmajor (IA 709’7) i Son Servera (IA 691’6). Si el municipi de Sineu tengués 100.000 habitants, aquestes dues darreres setmanes s’haurien infectat 673 persones. A Sineu, aquestes dues darreres setmanes s’han infectat 26 noves persones, d’uns 3.900 habitants oficials, el que equival a 673 nous infectats per cada 100.000 habitants.

Els municipis de les Illes Balears “més segurs” ara mateix serien Fornalutx, Escorca i Banyalbufar, tots amb zero malalts nous (IA 0) durant les dues darreres setmanes. Sant Lluís, a Menorca, només ha tengut 3 casos nous (IA 44’1).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: