El CEIP Rodamilans dóna la benvinguda a nou alumnes

Els nins i nines que provenen d’altres localitats s’han incorporat a l’escola aquest dimecres

La direcció del centre educatiu de Sineu ha comunicat oficialment avui a les famílies la incorporació de nou alumnes. Concretament, el missatge remès explica “La Conselleria ens ha adjudicat alumnes que vendran d’altres localitats, de la zona d’Inca. Aquests alumnes es desplaçaran amb autobús al centre. Per aquest motiu, l’autobús estacionarà cada dia davant la porta número 2, tant per fer l’entrada com la recollida d’aquests alumnes”.

Díngola ha conversat amb l’equip directiu de l’escola per tal de conèixer el motiu d’aquesta incorporació just ara quan fa unes setmanes que s’ha iniciat el segon trimestre del present curs escolar.

Donada la situació d’excepcionalitat derivada de la Covid-19 la Conselleria d’Educació ha designat el CEIP Rodamilans com a centre educatiu a 8 nins i nines que aquests darrers mesos han estat recentment empadronats a la ciutat d’Inca. Es dóna la circumstància que aquests alumnes no tenen plaça a cap escola del municipi on ara resideixen. Les escoles d’Inca tenen totes les ràtios cobertes i per aquest motiu el departament d’Escolarització ha hagut de cercar altres opcions. Finalment, cap altre centre proper a Inca els ha pogut acollir i l’opció triada per la conselleria ha estat l’escola de Sineu. El mateix ha succeït amb un infant de Llubí. Així les coses, de moment són 9 els alumnes que han començat al centre.

Des de la direcció del CEIP Rodamilans ens comenten que “Existeix la possibilitat que aquest fet es repeteixi”. A hores d’ara, la Conselleria no els ha notificat cap nova incorporació, però sí que els ha informat que podrien necessitar fer noves adjudicacions d’alumnes que es trobin en les mateixes circumstàncies. El director de l’escola, Joan Gual, ens comenta que donades aquestes noves incorporacions el centre ha sol·licitat una PT a mitja jornada (PT són les sigles més comunes que s’usen dins de l’escola per a definir al Mestre de Pedagogia Terapèutica), i la Conselleria ha accedit. Aquesta professional s’incorpora el pròxim dimarts amb l’objectiu d’afavorir la integració dels nous alumnes a l’escola i acompanyar-los en el procés d’adaptació i el seu desenvolupament acadèmic. En la mateixa línia, el claustre de professors ja s’ha organitzat per tal de donar suport a aquests alumnes i al mateix temps garantir la millor atenció a la resta de l’alumnat per tal de seguir amb el currículum acadèmic i obtenir bons resultats la propera avaluació. 

Així mateix, el director de l’escola explica que “La intenció de la Conselleria és que aquests alumnes es puguin escolaritzar a les escoles dels municipis on estan empadronats un cop hi hagi plaça. Emperò, creiem que donades les circumstàncies actuals els alumnes que avui han començat acabaran el curs aquí”.

Per últim, l’escola ens ha detallat que els nous alumnes que avui s’han incorporat són: un alumne de tres anys i un de cinc anys; la resta fan primària, un a segon, un a tercer, un a quart, un a cinquè i dos a sisè.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: