El Circ Bover marxa de Sineu

La companyia cerca un nou emplaçament a Mallorca on fer créixer ‘Es Centre de Circ’

El Circ Bover demana el suport dels Ajuntaments de Mallorca per a trobar aquest nou espai on desenvolupar el projecte. Concretament, cerca un espai exterior ample on poder situar la carpa i el domo de la companyia. Així mateix, el recinte ha de comptar amb un edifici construït i amb sales amb una alçada mínima de 8 metres per poder acollir les infraestructures i materials necessaris per a l’assaig i entrenament d’aquesta disciplina. A més, l’edificació ha de poder acollir la zona d’oficina i permetre ubicar-hi l’escola.

Amb aquest trasllat, ‘Es Centre de Circ’ ofereix al poble d’acollida una programació aproximada de 15 espectacles anuals de circ, música i teatre. A més, d’un espai d’exhibició que complementi els espais culturals que tengui el poble i una escola de circ que respondrà a la gran demanda de formació que hi ha a Mallorca.

Una nova etapa: Esdevenir un centre internacional de circ

Es tracta d’un projecte ambiciós i capdavanter. Una nova etapa que fa uns anys el CIRC BOVER està preparant. La idea és concebre un centre que estarà connectat amb altres centres nacionals i internacionals de circ i que comptarà amb la col·laboració d’agents culturals molt rellevants al sector. Una veritable plataforma de promoció del circ a Mallorca i que suposa donar un salt important a nivell internacional. Un projecte a nivell europeu que connectarà Mallorca amb importants centres de residències artístiques, creació i exhibició.

“Ens mudam i amb nosaltres traslladam tot un concepte, tot un projecte i tota una xarxa que volem implantar i expandir”.

Al nou emplaçament de ‘Es Centre de Circ’, el Circ Bover vol implantar nous projectes que ve dissenyant durant els darrers anys: un programa de residències artístiques en xarxa amb altres centres nacionals i internacionals de característiques similars, amb el que vol potenciar la mobilitat dels artistes de circ i l’intercanvi entre països; generar una programació estable de circ, que estarà complementada amb propostes de teatre i música dins l’espai d’exhibició, augmentar els espais destinats a assajos i entrenament dels artistes de circ i dotar-los tècnicament per a oferir una millor qualitat als i les usuàries, i obrir una escola internacional de circ destinada a professionals, co-dissenyada i co-dirigida amb Roberto Magro qui va ser el director artístic de la Central del Circ a Catalunya del 2013 al 2015.

Tots aquests nous projectes es sumen a aquells que fins avui han format part del centre com les visites escolars, amb el programa ‘Descobreix el circ’, que acullen cada any a més de 3500 alumnes de tota Mallorca.

El Circ Bover és la primera companyia de circ de les Illes Balears i ha estat l’encarregada de difondre, promocionar i posar en valor les arts de circ a Mallorca. Als seus inicis va girar al voltant de Mallorca de poble en poble amb la seva carpa, que al 2007 es va quedar situada al Municipi de Sineu, al cor de Mallorca, i on va crear 'Es Centre de Circ'. Un espai on la companyia ha gestionat amb continuïtat una escola de circ, un centre de residències artístiques i producció d’espectacles, un espai d’exhibició i un programa educatiu per escoles. Es centre de circ, ha tractat durant anys fomentar la difusió de les arts del circ entre el públic infantil i familiar, i servir d’acompanyament a les companyies de les Illes.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: