Monara amb Cuixart; heu vist la foto?

Ahir corria per grups de WhatsApp aquesta foto, del xeremier mallorquí i l’activista cultural empresonat per la justícia espanyola.

Com gairebé cada any, Miquel Tugores Monara participa com a xeremier a les festes de la barriada barcelonina de Gràcia. Ja fa vint-i-vuit anys que el darrer cap de setmana de gener els carrers i les places de Gràcia s’omplen de foguerons, xeremies, ximbombes, ball mallorquí, torrades i gloses. Enguany, les mesures per la covid19, òbviament no han possibilitat tanta bauxa. La festa del Sant Antoni de sa Pobla és una tradició importada de Mallorca -a partir de la feina que va fer el pobler Antoni Torrens-, que ha calat fort en el calendari festiu gracienc, i fins l’any passat la festa s’havia consolidat tant que s’havia acabat convertint en la festa major d’hivern oficiosa de Gràcia.

L’anecdota d’enguany és que Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural (l’equivalent a l’Obra Cultural Balear a Catalunya) i empresonat per raons polítiques, gaudia del primer dia del règim de tercer grau que se li ha aplicat, i passejava pels carrers de la barriada. La gent, a mesura que el reconeixia, s’hi acostava i l’aplaudia. Segons informa dBalears -fec clic- els aplaudiments varen despertar la curiositat de la comitiva de xeremiers mallorquins que eren per la zona i decidiren afegir-s’hi fent sonar els seus instruments. Un Jordi Cuixart visiblement emocionat, els ho agraí i gaudí del moment ballant amb els seus fills.

Notícies relacionades:

[FOTONOTÍCIA] Com sol ser habitual, en ‘Monara’ participa al Sant Antoni de la barriada barcelonina de Gràcia

Miquel Monara i un grapadet de sineuers contribueixen a fer gran el Sant Antoni de Gràcia

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

  1. Txell Bonet

    Si us plau, retalleu la foto i que no surti el menor. Treieu-la de les xarxes. Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: