L’Ajuntament té mirats pous d’aigua potable, mentre espera poder connectar Sineu amb la canalització entre Maria de la Salut i Petra

Mentre Ariany i Petra sembla que tenen el problema de la potabilitat de l’aigua encaminat cap a una solució a curt termini, a Sineu sembla que haurem d’esperar. Els municipis veïnats de Petra i Ariany rebran aigua provinent de Maria de la Salut a finals d’any. De fet, ja hi ha un 80% de la canalització feta.

El desembre del 2017 la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears va donar el vistiplau a la construcció d’una conducció d’aigua entre Maria de la Salut i Petra, amb un ramal cap a Ariany, que havia de ser la primera fase per fer arribar aigua a Manacor. Amb aquesta autorització, l’Agència Balear de l’Aigua –ABAQUA– havia d’executar les obres, per un valor de 10.287.539 €, dels quals 1.414.112,68 € provenien de l’ecotaxa.

Òbviament, aquesta canalització soluciona els problemes de Petra i Ariany, i en un futur els de Manacor, però no els de Sineu i Lloret. En el mapa adjunt podeu veure la planificació de la xarxa hídrica de Mallorca, i en aquesta, de fet, hi ha proposat un ramal entre Maria i Sineu, que després es perllongaria cap a Costitx per una banda, i cap a Sant Joan per l’altra.

El problema de l’aigua a Sineu ve de lluny. Ja l’hem tractat a Díngola en diverses ocasions. Tomeu Mulet, batle de Sineu, va informar a Díngola que l’Ajuntament ha mantingut nombroses reunions amb ABAQUA i amb HIDROBAL –l’empresa que gestiona el cicle integral de l’aigua des del 1989, fins el 2013 baix del nom de SOREA– per trobar solucions a la problemàtica de l’aigua, entre elles, connectar amb la canalització entre Maria i Petra. Segons el màxim edil, HIDROBAL demanava la construcció d’un dipòsit regulador d’aigua. El batle va dir a Díngola que «amb el tema del dipòsit no hi haurà cap problema, però necessitam la confirmació i la col·laboració de l’administració». L’Ajuntament també ha sondejat pous privats, amb la possibilitat de comprar-los l’aigua. En aquest sentit, l’Ajuntament tendria molt avançat un projecte amb un pou del costat del poliesportiu municipal, però encara no s’hauria signat la compra.

AQUEST TEMA SERÀ TRACTAT EN UN AMPLE REPORTATGE DEL PROPER NÚMERO DE LA REVISTA EN PAPER, ON TRACTAREM LA QÜESTIÓ DES DELS PUNTS DE VISTA POLÍTIC, SANITARI I MEDIAMBIENTAL. ANALITZAREM LES DIFERENTS OPCIONS QUE TÉ L’AJUNTAMENT DAMUNT LA TAULA, I US OFERIREM ALGUNES ALTERNATIVES A LA COMPRA D’AIGUA EMBOTELLADA.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: