El pressupost municipal supera els 3 milions d’euros

L’Ajuntament de Sineu va aprovar, dia 29 de març en sessió de ple ordinari, el pressupost de la corporació local per a l’any 2021. Els comptes municipals pugen a un total de 3.198.016,67 euros; quasi 290 mil euros més respecte a l’exercici econòmic anterior.

L’equip de govern, a través del batle Tomeu Mulet, en fa una valoració positiva perquè ,en la situació de pandèmia, s’aconsegueix un equilibri entre la gestió del dia a dia i l’execució d’inversions. Amb aquest pressupost es mantenen les subvencions a les entitats locals, s’augmenten les partides amb finalitat social i es podrà cobrir la part municipal de la subvenció mixta per al teixit empresarial local (més de 90.000 €, com ja informàrem a Díngola). També es reduirà la taxa per a les paradetes del mercat dels dimecres (partida que passa de 183.000 € a 65.000 €) i es tornarà suspendre la taxa d’ocupació de via pública (terrasses) destinada a comerços de restauració. Aquesta mesura fiscal se suma a la disminució generalitzada de la taxa de recollida de fems, que es baixarà durant el 2021 un 5% a les famílies i particulars i un 10% als comerços del poble.

Tomeu Mulet també confia en poder incorporar romanent de tresoreria durant el 2021 per poder cofinançar inversions com la voravia del vial sud de circumval·lació, la reforma del carrer Carril, la millora de la zona del poliesportiu, la reforma de les porxades del mercat cobert d’animals i l’enllumenat dels immobles i llocs singulars del poble.

El batle també es mostra satisfet en poder mantenir, tot i haver patit una reducció, les partides per a la dinamització local, com les destinades a Cultura i festes.  

Des del principal partit de l’oposició, Gent per Sineu, en fan una valoració crítica amb una sèrie d’arguments que varen concloure amb el vot en contra d’aquest pressupost. GxS considera que no reflecteixen ni preveuen la crua realitat que ens vendrà al damunt- o a la qual ja estem immersos.

GxS diu que no reflecteixen cap projecte en la recuperació de la cultura ni l’educació no reglada que tan malmesa ha quedat amb la pandèmia; tampoc cap projecte social que cuidi als ciutadans amb més vulnerabilitat ni cap projecte d’ajuda als joves. No deixen entreveure cap projecte que permeti la recuperació del mercat del dimecres. Només es té en compte el repartiment dels doblers que venen de fora per ajudar al teixit empresarial i un petit esforç de l’Ajuntament perquè no es pugui dir que no s’ha fet res, diu GxS en la nota de premsa emesa. GxS considera que els pressuposts que es proposen són uns pressuposts com “si aquí no hagués passat res”. A més, a GxS li ha cridat l’atenció que als ingressos ha pujat considerablement la previsió en la recaptació de multes i sancions (augment de 10.000 €) i pensen que les multes han de tenir un caràcter corrector i no recaptatori. Tampoc han vist una baixada de l’IBI. Al ple anterior ja varen instar a l’actual equip de govern a fer-ho, ja que era una de les “promeses estrella” del seu programa electoral; ara hagués estat el moment per ajudar a pal·liar la situació actual i no caure en promeses incomplides, diu Gent per Sineu.

Des de Díngola, tant en la revista com en el digital, ja hem anat informant de les diferents inversions i subvencions que es duran a terme al municipi durant aquest any.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: