Quines festes (per ventura) tendrem (o no)?

Aquesta és l’aposta de l’OCB per enguany. L’acte que cada any fem per les festes, enguany comptarà amb el grup format per Sebastià Llabres, Carles Planells i Càndid Trujillo, tots ells coneguts a Sineu per altres projectes.

L’Ajuntament té previstes unes festes austeres. Això si la situació higiènico-sanitària no s’ha desbaratat encara més. El regidor de festes, Pedro M. Àlvarez, va explicar a DíNGOLA que, òbviament, el pressupost per a cultura, oci i festes s’ha rebaixat molt, per destinar-lo a altres apartats més prioritaris ara mateix: «hem dedicat els doblers a recursos per a afers socials i economia, les àrees que ho han hagut de mester més, amb la crisi originada per la pandèmia». 

Àlvarez està amb la mirada posada a les decissions de les administracions superiors –govern de l’Estat i administració autonòmica– i la FELIB –federació de municipis– i, de fet, l’any passat les festes es varen ‘suspendre’ tal setmana com aquesta que hem començat avui. Així ho va manifestar a DíNGOLA quan va ser demanat sobre la situació actual: «tot pot canviar en qüestió d’hores».

La Muchal Foundation ja havia establert en reunió de dia 28 de juny que la festa en honor a lo Much de Reig i la Muca –que, per cert, arriba a la majoria d’edat– serà una Mucada online (com ja us vàrem informar, feu clic aquí). Segueixen la tendència de les festes majors on hi ha grans aglomeracions i, així, l’entitat organitzadora va descartar qualsevol acte presencial. No hi haurà, doncs, cap aglomeració de 15.000 persones, i la festa d’enguany es limitarà, segons hem pogut saber, a actes emesos per mitjans digitals, com, per exemple, un pregó virtual. El regidor de festes va explicar que, com l’any passat –que tampoc no hi va haver festa– es preveu una certa dotació d’efectius dels diferents cossos de Policia des de primeres hores, com a mecanisme dissuasiu. 

Àlvarez va explicar que, de poder-se fer, totes les festes seran en espais oberts i complint estrictes mesures higiènico-sanitàries. El pregó anirà a càrrec del personal sanitari del Centre de Salut de Sineu. Hi haurà comèdia, i les revetles passaran a concerts de petit format –tipus Revival–, amb la gent asseguda, aforament limitat i amb l’obligatorietat d’haver-s’hi inscrit o comprat tiquet per accedir. Hi haurà, també, focs artificials

L’Obra Cultural Balear –editora d’aquest mitjà–, té previst fer el seu acte d’estiu, que l’any passat es va haver de suspendre. Tot i això, s’ha postposat un any més el Concurs de Glosa Biel Parreta. Per tant, l’acte de l’OCB només inclourà un concertet, el premi Díngola d’enguany i, si és possible, un petit refrigeri. El concert serà a càrrec del Projecte Assac, els membres del qual són prou coneguts a Sineu per actuacions en altres grups, festes d’algun bar, o en actes de DíNGOLA o l’OCB: Sebastià Llabres, Carles Planells i Càndid Trujillo. 

Els focs artificials tornen enguany a Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: