[DESINTOXICACIÓ] No és vera que a Sineu hi ha 80 malalts de covid19: arguments per contrarestar l’exageració

Va córrer pel poble, fa uns dies, en converses de cafè, que a Sineu hi havia 80 malalts de covid19. Mai més lluny de la veritat. A Sineu no hi ha hagut mai 80 infectats, ni tan sols la meitat. Potser una quarta part d’aquest número, sí, però no més.  

Ho explicam en el número de la DíNGOLA que ha sortit avui, i que ja estem repartint als subscriptors, i que demà matí serà als estancs de Sineu per aquells que no la reben a casa.

A Sineu, els darrers 14 dies –dues setmanes– hi ha hagut una incidència acumulada de 744 (IA14 = 744). Això vol dir que si a Sineu hi hagués 100.000 habitants, en dues setmanes se’n haurien infectat 744. Com que el nostre poble NO TÉ 100.000 HABITANTS, no s’han infectat tants malalts. A Sineu han pres covid19 exactament 30 persones aquestes darreres setmanes.

La tendència va a la baixa, i la darrera setmana només n’hi ha hagut 8, de casos nous.

Són dades oficials.

Per què es va difondre una mentida?

Hi ha dues possibilitats.

Una, que la gent confongués el nombre de persones confinades –perquè per ventura havien tengut contacte amb algun positiu– amb el nombre de persones malaltes.

L’altra possibilitat és que la gent confongués Sineu amb les dades del centre de salut de Sineu. El centre de salut de Sineu presta serveis també a Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí i Maria de la Salut, i és el centre de l’anomenada Zona Bàsica de Salut (ZBS) des Pla. La ZBS des Pla aquests darrers 14 dies ha tengut 88 nous casos confirmats de covid19. Són els 30 casos de Sineu, més els de Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí i Maria de la Salut.

Per tant, ja teniu dades per contrarestar l’exageració.

+Info: dades covid (fes clic)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: