Miquel ‘Monara’, premi DíNGOLA 2021: vine aquest dimecres a la cerimònia d’entrega del guardó

Aquest dimecres, en la seva festa anual d’estiu, l’Obra Cultural Balear de Sineu donarà el premi DíNGOLA d’enguany. El premi DíNGOLA, una estatueta de ferro forjat, obra del sineuer Joan Riutort Bernada, s’atorga cada any a una personalitat o entitat que ha estat important en el foment dels valors de poble, de sineueritat, o de defensa de la llengua, la cultura o el país. Miquel Tugores Monara és el premi DíNGOLA 2021, d’acord amb els vots de la majoria de membres de la junta de l’OCB Sineu.

Entrega premi ‘Díngola’ a Antònia Rotger, per part d’una de les membres de la direcció de l’Obra Cultural, l’any 2015.

10 anys de premis DíNGOLA

L’estiu del 2011, dos anys després del naixement de la delegació de l’OCB a Sineu, es crearen els premis Díngola, amb l’objectiu d’homenatjar i premiar cada any persones o associacions que han destacat per l’esforç, la tenacitat, la constància i el treball dins l’àmbit que, des d’aquesta delegació, ens defineix i caracteritza: la Llengua, la Cultura i el País.

Ja són moltes, a dia d’avui, les persones o entitats que han recollit l’escultura de ferro forjat símbol d’aquests premis. En Toni Niell, es Saig, per la figura que va significar dins el poble, fent costat a la tradició, i l’Agrupació de Teatre la Prima, per la seva dedicació a fer teatre en català, varen ser els primers premiats. Els seguiren l’escola pública sa Quintana (2012), en un any complicat ple de lluites; Biel Caragol (2013), vint anys després de la seva mort vàrem voler homenatjar a qui havia estat tota una institució en el camp del ball mallorquí i de la nostra cultura; l’IES Sineu (2014), que enmig de tota la incertesa i adversitats que hagueren de viure el curs escolar 2013-14, continuaren treballant per no permetre fer ni una passa enrere; Antònia Rotger (2015), mestra sineuera i una de les impulsores de la introducció de l’ensenyament de la llengua catalana a l’escola de Sineu; Tomeu de Son Marron (1916), l’any de la seva jubilació, després d’una vida dedicada a les races autòctones; Biel Florit Sabateret (2017) pel seu constant compromís amb el País, la Cultura i la Llengua Catalana; Antònia Real (2018), per la feina ben feta, per la seva dedicació i implicació com a bibliotecaria i per la tasca d’anar posant granet a granet els fonaments d’una biblioteca que és enveja de molts de pobles dels voltants; i, finalment, Antoni Gelabert Mariner, in memoriam (2019) per la seva estima i el foment de la cultura local.

Qui són els de Projecte Assac?

La vetlada de dimecres serà amenitzada per Projecte Assac. Projecte Assac és un conjunt musical en format trio creat en l’estiu de 2020. Els integrants són ben coneguts a Sineu: Carles Planells a la bateria i percussions ètniques, Sebastià Llabrés a la veu i guitarra elèctrica i Càndid Trujillo a les xeremies, flabiol, tamborí i percussions tradicionals. Els tres membres han compartit experiències musicals i festives en grups ben coneguts a Sineu, com Eixut, Taverners, Islanders, Guiri Attitude 3.0 i múltiples altres col·laboracions.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: